Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadei Republicane de Informatică. Iată cine sunt

820798_574189229276737_1184310358_o
Foto: Daniel Griza PC: Facebook

Ministerul Educației a premiat 40 de elevi câștigători ai Olimpiadei Republicane de Informatică, care s-a desfășurat, în perioada 3 – 6 aprilie, la Chișinău. De asemenea, cei mai buni concurenți au primit cadouri și premii bănești oferite de partenerii concursului – companiile Microsoft și Endava.

Deținătorii locului I sunt elevii Daniel Griza (clasa a XII-a), Mihail Țarigradschi (clasa a XI-a), Marcel Bezdrighin (clasa a XI-a), elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău. Câștigătorul clasamentului pentru clasele a VII-a – a IX-a este Gabriel Cojocaru, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău. Printre deținătorii locurilor premiante sunt și elevi din Nisporeni, Sîngerei, Drochia, Orhei, UTA Găgăuzia, Tiraspol și municipiul Bălți.

De premii speciale din partea companiei Microsoft au beneficiat elevii Daniel Babaian (clasa a VII-a, Liceul Teoretic „I. Vodă”, or. Cahul) și Diana Marusic (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, mun. Chișinău). Alte două premii din partea companiei au fost înmânate profesorilor Valeriu Brodicico (Liceul Teoretic „B. Cazacu”, Nisporeni) și Gheorghe Chistruga (Liceul Teoretic „M. Eminescu”, or. Drochia).

Olimpiada Republicană de Informatică s-a desfășurat la Academia de Studii Economice din Moldova. La concursul din anul curent au participat 145 de elevi din clasele a VII-a – a XII-a.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente