Tinerii din regiunile rurale au învățat ce înseamnă discriminarea din experiențe personale

hînceșt
Foto: PC: Sergiu Ștefan

Tinerii din regiunile rurale au avut oportunitatea de a învăța despre noţiunile de discriminare şi cum ar putea mai bine să-şi protejeze drepturile, într-o sesiune de instruire.

Acțiunea s-a desfășurat ca parte a caravanei „O Moldovă fără discriminare” pentru persoanele cu dizabilităţi, care are ca scop determinarea elevilor de a fi toleranți cu toate grupurile minoritare și vulnerabile din societate.

Campania, organizată de Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului, se desfășoară deja de doi ani, prin sesiuni de instruire pentru tinerii din regiunile rurale, chiar din experienţa persoanelor care au avut de suferit.

Prin activitățile desfășurate, tinerii au fost informați și sensibilizați asupra necesității de a fi toleranți cu toate grupurile minoritare și vulnerabile din societate și au înțeles mai bine noțiunea de discriminare.

În vizita efectuată la Hâncești, reprezentanţii acestui proiect au fost la liceul „Universum” din Sărata Galbenă, apoi la Şcoala Internat din Hânceşti. La eveniment au fost prezenți Victor Ciutac, profesor de educaţie civică de la şcoala din Măgdăceşti, Criuleni, Cornel Baran, campion paralimpic şi Natalia Ghilaşcu, formator. Activitățile de instruire au constat în vizionarea unui spectru larg de reportaje documentare realizate la tema discriminării, discuții cu elevii despre cazurile de discriminare care au avut loc în localitatea lor, împărtășirea istoriilor de succes de către 2 – 4 persoane care au suferit în urma discriminării.

Proiectul este implementat la inițiativa absolvenților programului „Lumea deschisă”, cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova, în cooperare cu Ministerul Educației din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente