(foto) Poze care te vor motiva să vizitezi locația de filmare din „Harry Potter”

harry-potter
Foto: Secvență din „Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, filmată în Catedrala Durnham, PC: pinterest.com

Lumea ficțională din seria de cărți „Harry Potter” de J. K. Rowling este un loc magic, unde tinerii vrăjitori joacă Quidditch, dementorii păzesc închisorile, găsești case de elfi, centauri și multe altele.

În Hogwarts au loc atâtea lucruri imposibile care, cu siguranță, ar putea bucura un locuitor obișnuit. Diferite părți ale lumii însă au găzduit adaptările celor 7 cărți în 8 filmări făcute între anii 2001 și 2011. Universul magic al epopeii a fost filmat, în mare parte, în Marea Britanie, locuri pe care le-ai putea vizita într-o călătorie de-a ta pe tărâmurile engleze. Iată de ce, Anglotopia a creat acest top minunat al locurilor din epopee ce merită a fi vizitate.

#1. Castelul Alnwick

 

PC: anglotopia.net

Dacă dorești să înveți să conduci o mătură, ai putea frecventa orele în acest câmp minunat de lângă acest castel real din Northumberland. Curtea principală a castelului este locul unde Harry Potter pentru prima dată a încercat să zboare pe mătură în primul film, locul fiind folosit și pentru alte filmări exterioare în calitate de împrejurări ale Școlii de Magie Hogwarts. Alnwick este, de fapt, reședința Ducelui de Northumberland, Ralph Percy și a familiei sale. Turiștii pot merge la tururi ale castelului, care este deschis în cea mai mare perioadă a anului. Fanii epopeii pot aplica la cursuri de conducere a măturii care sunt predate în cadrul castelului.

 

#2. Gara King’s Cross

 

PC: anglotopia.net

Platforma 9 ¾ este una dintre cele mai cunoscute locații în lumea magică a lui Harry și o poți găsi în gara King’s Cross la Londra. În carte și film, poți găsi platforma între coloanele 9 și 10, în viața reală însă platforma 9 ¾ o poți vizita, ea fiind doar un perete de lângă stația de pornire din vestul gării. Astfel, vizitatorii pot să se apropie de acest perete și să-și documenteze fotografic vizita intrării pe peronul de plecare în Hogwarts. Alături, vei găsi și o prăvălie de obiecte inspirate din epopee. Te sfătuim să alegi cu grijă timpul de vizită al acestei locații, acesta fiind un loc popular la Londra.

 

#3. Universitatea Oxford

 

PC: ox.ac.ok

Diferite părți ale universității au servit drept diverse locații de filmare ale aventurilor din Hogwarts. Scările enorme din Colegiul Bisericii lui Hristos sunt aceeași scară pe care studenții o urcă înainte să intre în Sala Mare, care, în realitate, este sala de masă a colegiului. Biblioteca Ducelui Humfrey joacă rolul bibliotecii din Hogwarts, cea reală, însă, fiind lipsită de secția interzisă de cărți. Școala Divinității din Oxford a găzduit filmările pentru episoadele din infirmerie.

 

#4. Calea ferată Goathland

 

PC: anglotopia.com

Această cale ferată adevărată din localitatea North Yorkshire trebuie să fie familiară fanilor Potter, aceasta fiind stația de tren din Hogsmeade în multiplele filme din epopee. Stația este plasată în satul Goathland, acesta însă este lipsit de obiective turistice. În afară de epopeea lui J. K. Rowling, calea ferată a mai apărut în filmul „Keeping Mum” și în emisiunile „Heartbeat” și „All Creatures Great and Small”.

 

#5. Catedrala Durham

 

PC: englishcathedrals.co.uk

Foarte multe scene din clasele școlii Hogwarts și de pe culoarele acesteia au fost filmate în această catedrală – scene precum transfigurarea profesoarei McGonagall, prima seară a lui Harry în cadrul școlii de magie și multe altele. Ușile catedralei sunt deschise turiștilor, dar să nu uităm că aceasta este destinată serviciilor divine, iată de ce, nu toate camerele din acest loc sfânt vor fi disponibile văzului tuturor. Totuși, ai putea face poze în curtea catedralei, însă ai grijă să respecți regulile turistice. De altfel, vei fi rugat să ștergi pozele din aparatul tău de fotografiat.

Călătorie plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente