A fost lansat primul video în care utilizatorul poate alege cu mouse-ul ce să vadă

video
Foto: Captură foto Agora

Pe YouTube a apărut primul clip filmat cu tehnologia 4k 360. Clipul îți permite practic să navighezi în orice colț filmat.

După anunțul YouTube prin care se spune că platforma acceptă deja și filme 360 au apărut primele clipuri de acest gen, informează Agora.

Deoarece întregul flux video a fost imortalizat din toate direcţiile, pe un computer, puteţi mişca mouse-ul pentru a schimba în timp real perspectiva din care urmăriţi acţiunea. Dacă urmăriţi acelaşi clip de pe smartphone, pentru că acesta din urmă include şi un accelerometru, este suficient doar să mişcaţi telefonul pentru a-l folosi ca o fereastră în lumea clipului.

Pentru a se ajunge la un rezultat atât de uimitor, la bază s-au aflat şase camere GoPro montate pe o instalaţie de captură Freedom360. Fluxul video final a fost procesat pe un computer cu Intel Core i7 şi Intel Iris Graphics. Kolor Autopano Video Pro este aplicaţia folosită pentru lipirea celor şase surse de conţinut. Partea de vizionare poate fi realizată doar prin intermediul Chrome momentan, atât pe desktop, cât şi pe mobile. De asemenea, clipul a fost urcat pe platforma online pentru clipuri la 360 de grade – Kolor Eyes.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente