(foto) „Găsește această țară pe hartă” – învață geografia cu ajutorul unui puzzle

11081412_828827357197815_535226771554082336_n
Foto: Puzzle al Europei

Este foarte dificil să înveți un copil geografia, însă și de data aceasta a fost descoperită o cale facilă de a o face, și anume prin intermediul jocului. Harta puzzle nu doar dezvoltă capacitățile sale analitice, practice, dar și cele estetice.

După ce a fost creat un puzzle care reprezintă harta Moldovei, iar fiecare piesă în parte este unul din raionale Republicii, Igor Hîncu, inițiatorul ideii, a creat un puzzle cu harta României și a Europei.

„La moment lucrăm la varianta puzzle a Moldovei în format mare pentru flipchart. Piesele pentru puzzle (raioanele) vor fi dotate cu magneți pentru a putea fi utilizată în școli, drept material didactic, dar în același timp să fie vizibilă și din ultima bancă”, susține Igor.

Harta României a fost primul puzzle geografic care poate fi procurat în Brașov și București. Însă Igor nu s-a oprit aici, creând un puzzle istoric, cu ajutorul căruia copii vor avea posibilitatea să cunoască mai multe detalii despre trecutul istoric atât al Moldovei, cât și a României.

 

Puzzle harta României
Puzzle harta României

„Ne-am bucurat foarte mult atunci când părinții ne ziceau că odraslele lor au învățat foarte rapid toate raioanele, respectiv județele țării. Un feedback pozitiv este foarte motivant, mai ales atunci când vezi că ceea ce faci e foarte util și plăcut”, menționează Igor Hîncu.

Harta Europei în formă de puzzle a fost o continuitate logică a hărților existente până acum. Igor argumentează crearea acestui joc educativ prin faptul că fiecare copil trebuie să știe nu doar cum se numește o anumită regiune, dar și să o poată localiza pe hartă. Acest exercițiu este foarte practic, în condițiile în care Moldova tinde spre valori și standarde europene.

 

Puzzle pentru copii
Puzzle pentru copii

Prețul hărții variază între 230 și 250 lei, în dependență de culoarea acesteia.

Iar pentru că se dorește studierea aprofundată a materiei, tânărul antreprenor planifică să modeleze harta puzzle a fiecărui continent în parte. De asemenea, Igor dorește să facă astfel de hărți pentru fiecare țară europeană separat, de exemplu pentru Germania sau Franța.

 

Puzzle pentru copii
Puzzle pentru copii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente