Stații de alimentare a automobilelor electrice de la Habsev Grup pot fi găsite la MoldEnergy

verdecollage
Foto: www.habsev.md

O premieră absolută pentru Republica Moldova – stațiile de alimentare a automobilelor electrice ENSTO CHAGO – este prezentată la Expoziția MoldEnergy de către furnizorul de soluții energetice Habsev Grup SRL.

Acestea vor putea fi văzute până duminică la CIE Moldexpo, iar după încheierea expoziției pe site-ul www.habsev.md sau la oficiul companiei, pe str. Uzinelor 90.

Stațiile de alimentare pentru două autoturisme simultan ENSTO CHAGO au un design finlandez de clasă, protecție anti-vandal, carcasă ușor de îngrijit și curățit, și pot fi instalate în spații deschise – atât case particulare, cât și parcări de oficii, centre comerciale sau pe trasee publice. Acestea au două opțiuni de conectare cu prize potrivite pentru toate mărcile de automobile electrice – încărcare obișnuită, la o singură fază de 16 A, sau rapidă la trei faze cu 32 A.

 

www.habsev.md
www.habsev.md

Stația identifică șoferul printr-un card magnetic prin care se poate plăti consumul de energie, dar și prin intermediul telefonului mobil, totodată fiind conectată la un server ce monitorizează starea tehnică și consumul tuturor stațiilor de alimentare din rețea.

În prezent, în Chișinău circulă câteva automobile electrice, printre care și modelul Nissan Leaf și, în curând chiar Tesla. Deși automobilele electrice au deja o autonomie de parcurs destul de mare, până la 500 de kilometri, moldovenii nu se grăbesc să le procure din cauza reticenței față de inovație și din frica de a nu le putea alimenta sau deservi în Moldova.

„Considerăm că numărul de automobile electrice importate în Moldova va crește semnificativ odată cu dezvoltarea infrastructurii destinate acestora, de aceea Habsev Grup a făcut primul pas – propunem autorităților publice locale, centrelor comerciale, companiilor cu personal numeros, stațiile de alimentare electrică ENSTO CHAGO”, spune directorul general Habsev Grup, Gheorghe Habed. „Totodată, produsele noastre vor ajuta automobiliștii să economisească pe consumul de combustibil, iar țara să economisească resursele energetice fosile și să devină mai prietenoasă mediului ambiant”, precizează managerul Habsev Grup.

 

www.habsev.md
www.habsev.md

ENSTO este unul din liderii mondiali în producerea stațiilor de alimentare pentru automobile electrice, dar și a echipamentelor de distribuție a energiei electrice și aplicațiilor electrice foarte diverse. „Înființată în 1958 în Finlanda, ENSTO oferă clienților săi soluții cu un consum eficient de energie, unele fiind realizate printr-un consum redus de energie, iar altele prin utilizarea surselor mai eficiente de energie”, spune Margit Salminen, sales manager ENSTO.

Astfel, compania ENSTO propune, prin distribuitorul său exclusiv în Moldova, Habsev Grup, mai multe soluții pentru rețelele electrice de tensiune medie și joasă. La standul comun al celor două companii, în cadrul expoziției MoldEnergy pot fi găsite echipamente de protecție împotriva păsărilor pentru stâlpii de susținere a liniilor electrice, echipament de protecție împotriva presiunii excesive pentru transformatoarele electrice, boostere pentru porțiunile finale ale liniilor de tensiune joasă.

De altfel, boosterele sunt deosebit de actuale în Moldova, unde deseori, tensiunea energiei electrice la capătul liniilor nu corespunde normei de 220 V. Astfel, echipamentul poate fi utilizat sezonier, când, din cauza suprasolicitării, scade tensiunea în rețea, sau permanent, în cazul unui capăt de linie, unde tensiunea e mai joasă permanent. Boosterul măsoară încontinuu voltajul din rețea și, în cazul căderii de tensiune, reacționează în 300 ms, adaptând tensiunea la standardul european EN50160, care reglementează calitatea energiei electrice.

Pentru consumatorii casnici, Habsev Grup propune sistemul de gestionare a consumului de energie „casa inteligentă”. Acesta poate fi administrat prin WiFi, telefon mobil în standard GSM sau prin întrerupătoare fizice. Astfel de sisteme pot fi instalate atât într-o singură cameră, cât și în întreaga casă pentru a măsura și gestiona consumul global de energie. „Este o soluție care oferă atât economie de energie de până la 30%, cât și un confort sporit proprietarilor. Orice componentă a rețelei poate fi gestionată de la distanță – de la deschiderea roletelor în garaj sau la geam, pornirea sistemului de încălzire și reglarea temperaturii, până la încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde sau stingerea unui bec uitat aprins”, spune Iurie Chitoroagă, director de vânzări la Habsev Grup.

 

www.habsev.md
www.habsev.md

Compania deja a livrat la cheie două „case inteligente” în Chișinău, dar componentele acesteia pot fi instalate și separat. Întrerupătoarele electrice fizice, care acționează prin WiFi, pot fi lipite în locurile cele mai comode fără a extinde rețeaua electrică și a găuri pereții. Autonomia bateriei la un astfel de întrerupător este de 10 ani.

În aceeași logică a eficienței energetice, la standul comun al Habsev Grup și ENSTO mai pot fi găsite corpuri de iluminare a încăperilor LED cu diametrul de la 100 la 400 mm, care au un consum de 10 ori mai mic decât becurile incandescente de aceeași luminozitate și o durată de viață de 20 de ani. Convectoarele electrice propuse de cele două companii se deosebesc de cele ale concurenților prin eficiența mărită, confort și siguranță.

Convectoarele ENSTO au un consum de energie cu cca 20% mai mic datorită construcției inovative a corpului rezistiv, aerul în încăpere nu se usucă pentru că circulă natural prin convector, iar suprafața înclinată de ieșire a aerului cald împiedică praful să pătrundă în interior și sunt evitate mirosurile neplăcute. Totodată, termostatul reacționează și deconectează convectorul, în cazul în care acesta se răstoarnă și din cauza acoperirii zonei de ieșire a aerului se supraîncălzește. Astfel, orice incendiu este exclus, iar garanția generală pentru convector este de cinci ani, un lucru rar întâlnit la aparatele electrocasnice.

Cele două companii au prezentat și alte echipamente, cum ar fi pardoseli electrice pentru încălzirea podelei, echipamente de protecție a streșinii împotriva țurțurilor sau a fântânilor și canalizării împotriva înghețului. Toate acestea se deosebesc prin ușurința în instalare și exploatare, eficiență și confort.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente