(video) Melodiile care te vor ajuta să slăbești și să devii mai eficient la sală

Aerobica-Mulher-1
Foto: Muzică oentru antrenamente PC: modanapassarela.com.br

Pentru că e deja primăvara, corpul trebuie tonifiat după o lungă perioadă de repaus. Tot mai des ieșim din casă, îndreptându-ne spre sălile de sport pentru a reveni la formele din vară sau pentru a le perfecționa pe cele deja existente.

A fost demonstrat că muzica este unul dintre acei factori stimulatori, care ajută la realizarea unor sarcini. Este imposibil să ajungi la rezultatele dorite doar după două sau trei săptămâni de antrenament, de aceea un ritm bine ales în combinație cu răbdarea și dorința, își vor face efectul. În urma unor cercetări, a fost nuanțat faptul că muzica hardcore sau hip hop motivează organismul uman să elaboreze hormonul testesteron, care are o influență majoră în procesul de creștere a masei musculare.

Deseori, în sălile de sport, muzica lasă de dorit, de aceea, vă propunem un set de melodii numai bune pentru diverse tipuri de antrenamente.

 

#1. Stretching

Aceasta este una dintre etapele primordiale în orice antrenament, deoarece îți încălzești mușchii, pregătindu-i pentru activitățile ulteriore. Pentru că această parte a antrenamentului nu necesită foarte multă forță, puteți să începeți cu niște melodii calme și simple, pentru a stabiliza respirația și circulația sangvină.

#2. Aerobică

La auzul unei muzici ritmate, mâinele și picioarele parcă involuntar încep să se miște energic. Astfel, în acest moment, corpul produce așa zisa endorfină, care ajută la arderea caloriilor. De regulă, acest tip de exerciții este mult mai îndrăgit de către reprezentantele sexului frumos, decât cele la sală de forță.

#3. Cardio

Unii antrenori de fitness recomandă alternarea antrenamentelor la sala de forță cu cele cardio. Această combinare permite, prin diversificarea exercițiilor, punerea în valoare a diferitor tipuri de mușchi, fapt care va ajuta să obțineți într-un timp record rezultatul dorit. Acompanimentul muzical perfect ar fi melodiile care au același ritm cu bătăile inimii. În caz că veți opta în favoare unor cântece excesiv de ritmate, riscați să suprasolicitați organismul, iar într-un final, să obosiți mai repede decât se cuvine.

#diez vă urează succes!

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente