Uită de pijama – dormi nud pentru a te simți mai liber

foto-somn
Foto: Beneficiile somnului în pielea goală PC: gandul.info

Nuditatea nu reprezintă doar un corp dezgolit, ci și un mod mai deosebit de a privi lumea, dar și de a percepe lucrurile. Astfel, somnul în pielea goală pare a avea un șir de beneficii de care ar trebui să profităm din plin.

Somnul ocupă o parte semnificativă a vieții noastre. Astfel, potrivit numeroaselor cercetări în acest domeniu, un individ ordinar doarme circa 30 de ani pe parcursul vieții sale. Reieșind din această informație, putem deduce că orice element legat de acest proces vital capătă o importanță majoră. Prin urmare, unul dintre elementele primordiale nu e nici patul, nici perna, ci pijamaua sau, mai bine zis, lipsa acesteia. Nuditatea nocturnă are o serie de beneficii pe care noi încă nu le valorificăm corect. Iată de ce, cercetătorii americani tind să ne insufle dragostea pentru propriul corp, folosind o abordare exotică, anume somnul fără haine, care merită a fi practicat din numeroase și temeinice motive.

#1. Vei avea un somn mai liniștit

Potrivit unui studiu realizat de Academia Americană a Medicamentației, în timpul somnului, temperatura corpului scade, autoreglându-se fără a avea nevoie de ajutor din exterior. Astfel, pijamaua poate deveni principala barieră care încetinește acest proces natural al organismului. Drept consecință, bioritmul suferă schimbări majore, fapt care poate afecta calitatea somnului sau poate duce chiar și la insomnie. Un fapt este cert – renunțarea la vestimentație pe timp de noapte nu este un moft, ci o necesitate fondată pe argumente forte.

#2. Te vei simți mai atrăgător/atrăgătoare

Somnul în absența hainelor prezintă în sine un ritual mult mai incitant, decât atunci când o facem având ceva pe noi. De asemenea, pentru unii, somnul este ceva mult mai intim decât sexul. Astfel, nuditatea va permite descoperirea corpului partenerului, dar și va spori încrederea în cuplu.

#3. Este mult mai plăcut să dormi în pielea goală

Obișnuim să procurăm cele mai pufoase plapume sau așternuturi, însă nu avem plăcerea să ne bucurăm cu adevărat de ele, deoarece suntem îmbrăcați în sute de straie. După o zi grea, uneori simți nevoia să te alinți așa cum dorești.

 

PC: androsform.com
PC: androsform.com

#4. Mai mult sex

În urma unor cercetări, a fost atestat faptul că somnul în pielea goală încurajează cuplurile să fie mai fericite și să facă mai mult sex. În organism este emanat hormonul serotonină care reduce nivelul de stres. Astfel, scade riscul apariției depresiei.

#5. Nu mai trebuie să faci duș de dimineață

Toaleta de dimineața poate deveni un ritual mai scurt, dacă ar fi evitat dușul. Astfel, corpul în starea lui naturală transpiră mai puțin sau chiar deloc, comparativ cu circumstanțele când este înveșmântat. Iată de ce lipsa hainelor în perioada nocturnă te va ajuta să te simți mai sănătos, dar și să economisești 10 – 15 minute în fiecare dimineață.

Somn plăcut!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente