(infografic) În 2014, moldovenii au vorbit la telefonul mobil peste 6 miliarde de minute

portabilitatea-numerelor-de-telefon-in-maximum-24-de-ore-7417748-624×415
Foto: PC: jurnalul.ro

În anul 2014, moldovenii au vorbit la telefonul mobil peste 6 miliarde de minute, iar traficul mediu lunar per utilizator a alcătuit 211 minute (trei ore şi 31 de minute), arată datele statistice prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Totodată, numărul SMS-urilor expediate prin intermediul acestor rețele a crescut cu circa 53% și a însumat peste 1 mld. 162,1 mil. Conform datelor prezentate ANRCETI de cei trei furnizori de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), cea mai semnificativă creștere a traficului de voce – de 23,7% – a fost înregistrată de SA „Moldcell”, acest indicator însumând circa 1,6 mld. minute. Volumul traficului în rețeaua SA „Orange Moldova” a crescut cu 3,6% și a alcătuit 4,2 mld. minute, iar în rețeaua SA „Moldtelecom” s-a redus cu 3,4% și a constituit 299 mil. minute.

Cel mai mare număr mediu lunar de minute vorbite la telefonul mobil (266 minute) a revenit clienților SA „Orange Moldova”. Un utilizator final deservit de SA „Moldcell” a vorbit la telefon, în mediu, lunar, 149 minute, iar cel deservit de SA „Moldtelecom” – 102 minute.

Mai multe date privind situația în acest domeniu puteți vedea în infograficul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente