BAC 2015: Peste 460 de candidați înscriși la susținerea bacalaureatului în regim extern

bacalaureat-2014-simulare-la-logica-subiecte-si-bareme-clasa-a-xii-116121-1
Foto: PC: Adevarul Romania

Comisia Națională de Examene a aprobat dosarele a 462 de candidați care solicită susţinerea examenului de bacalaureat în regim extern, sesiunea 2015.

Candidații admiși vor susține diferențele de programă, în perioada 09 martie – 09 aprilie, pentru a certifica gradul de însuşire a conţinutului curricular la disciplinele prevăzute în Planul-cadru, pentru anul de studii 2014-2015. În acest scop au fost desemnate trei centre de susținere a diferențelor de programă – liceele „Spiru Haret”, „Traian” şi „A. Puşkin” din municipiul Chișinău.

La susținerea în regim extern a examenului de bacalaureat sunt admise persoanele care au absolvit școala medie de cultură generală; școala profesională cu durata de 3 ani de studii; care au cel puțin 2 ani de liceu cu situația școlară încheiată (clasele X-XI). Pentru această formă de examen pot opta și absolvenții colegiilor, precum și studenții instituțiilor de învățământ superior care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală. Examenul de bacalaureat în regim extern poate fi susținut doar de candidații care au atins vârsta de 19 ani.

Examenul de absolvire în regim extern se desfășoară concomitent cu examenul de absolvire în învăţământul liceal, conform orarului, în centrele aprobate de către Ministerul Educaţiei.

În anul curent examenul de bacalaureat va avea loc între 2 şi 19 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente