(vox) Ce cred tinerii despre reprezentantul Moldovei la Eurovision

collage
Foto: Ce cred tinerii despre reprezentantul Moldovei la Eurovision

Faptul că Moldova va fi reprezentată anul acesta de un străin la Eurovision a stârnit diverse reacții. Tinerii aduc diferite argumente pro sau contra alegerii ucraineanului Eduard Romanyuta pentru a cânta pe scena de la Viena.

 

Marcel SpatariMarcel Spatari

„Nu ştiu mai nimic despre câştigătorul Eurovision. Am auzit jumătate din piesă – nu e genul meu.”
Despre situaţia: ucrainean vs. moldoveni, Marcel are și o stare pe Facebook:

 

Stare Marcel Spatari

 

Anastasiya Bordun
Anastasiya Bordun (Ucraina)

Ucrainenii cântă bine și mi-l amintesc pe Eduard de când era mic și cânta la diverse concursuri. Sunt mândră că un interpret ucrainian o să cânte la Eurovision pentru vecinii noștri dragi.

 

 

Varia Berdianu
Varia Berdianu

Nu cred că ucraineanul a învins doar pentru că Moldova vrea să susțină Ucraina. Pe lângă alte piese, aceasta a fost cea mai bună. Și da, e un gest frumos din partea lui că nu a vorbit deloc în rusă.

 

 

Pavel Novac

Pavel NovacHai să încercăm și noi să trimitem pe cineva străin, dar mai bun, să reprezinte țara. În sport se permite așa ceva, se acceptă și se promovează, de ce nu s-ar aplica și pentru muzică. Romanyuta îmi aduce aminte de Dima Bilan, care a câștigat, să vedem, dar din cei care au concurat pentru Eurovisionul din acest an de la noi, e cea mai bună variantă. Eduard va învăța limba română, își va găsi o moldoveancă, va începe a cânta la nunți și va deveni un interpret moldovean tipic. Mi-a plăcut show-ul de final și mă întreb de ce nimeni din ei nu și-a încercat puterile. Va trebui să mai așteptăm un an până ce Ionel Istrati se va decide să meargă la Eurovision și să-l aducă acasă.

 

 

Maria BouMaria Bou

Nu am rămas impresionată de prestația acestuia. Mi s-a părut straniu că publicul a acordat atâtea voturi unui străin. Piesa sună a plagiat și mi s-a părut a fi prost interpretată. Nu am nimic împotriva evoluției unui străin dar cel puțin sa fie una care într-adevăr să merite victoria, să fie o prestație demnă de toată susținerea Republicii Moldova.

 

Marin NistoricăMarin Nistorică

Eu cred că au fost piese mai bune decât a lui, de exemplu cea a Dianei Brescan sau a Valeriei Pașa, care au fost favoritele mele. Să fi fost și eu printre participanți, sigur aveam să boicotez sesiunea de discuții de după spectacol. Nu poți permite ca la un asemenea concurs să te reprezinte un interpret din altă țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente