(video) Cine este Eduard Romanyuta, câștigătorul selecției naționale Eurovision

IMG_7479
Foto: Eduard Romanyuta va reprezenta Moldova la Eurovision 2015

„O melodie pentru Europa” va fi cântată de un ucrainean, pe scena de la Viena. Eduard Romanyuta va reprezenta Moldova la Eurovision. Iată cine este artistul și ce spune despre participarea sa la competiție.

Internaționalizarea competiției naționale Eurovision a dat rezultate. Pentru prima dată, Moldova va fi reprezentată de un interpret străin. Eduard Romanyuta vine din Ucraina, are 22 de ani și o carieră promițătoare în muzică.

Câștigător al multor concursuri muzicale naționale și internaționale, Eurovisionul îi este familiar interpretului ucrainean. În 2011 a fost finalist al selecției ucrainene, cu piesa „Berega”. Cu toate că nu a câștigat, cântecul a devenit foarte popular în Ucraina.

Anul 2012 i-a adus și mai multă popularitate. Piesa „I’ll Never Let Go” a strâns peste 800.000 de vizualizări pe YouTube în mai puțin de două săptămâni. În același an, artistul își lansează și primul album cu muzică comercială. Despre succesul său în Ucraina putem afla și din câteva articole decupate și postate pe pagina oficială a interpretului ucrainean.

 

Eduard Romanyuta - reprezentantul Moldovei la Eurovision 2015
Eduard Romanyuta – reprezentantul Moldovei la Eurovision 2015

La Eurovision Moldova, Eduard a venit cu piesa „I Want Your Love”. Artistul spune că ideea de bază a cântecului său reflectă o istorie adevărată în care își dorește să găsească dragostea. El speră că o va găsi în Moldova.

„E păcat că Ucraina nu va participa în acest an la Eurovision, dar aflând că țara vecină acceptă participanți de peste hotare, am decis să particip. Noi avem foarte multe lucruri în comun: același stil muzical și aceeași ambiție de integrare europeană”, a susținut interpretul în cadrul postcard-ului filmat pentru competiție.

Rezultatul său nu a fost unul surprinzător, întrucât Eduard a fost preferatul publicului și în semifinale. Eduard a spus că a fost susținut de către multă lume și că nu se va opri până când nu aduce premiul în Moldova. „A fost frumos să participăm, suntem plăcut surprinși de modul în care a fost organizat concursul. Ce iubesc la Moldova? Cu siguranță fetele!”, a spus Eduard în seara finalei.

Urmăriți mai jos, evoluția LIVE din seara finalei:

Piesa „Berega”, cea cu care Eduard a participat în 2011, în Ucraina:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente