Începând de mâine, în școli se vor desfășura „Ore de educație patriotică”

evaluarea nationala repartizare elevi Botosani
Foto: PC: botosaneanul.ro

Timp de o lună, cu prilejul Zilei Memoriei (2 martie), elevii din municipiul Chişinău se vor întâlni cu veteranii conflictului armat de la Nistru. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, transmite IPN.

Instituţiile de învăţământ secundar vor organiza ore de educaţie patriotică şi de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, cu păstrarea unui moment de reculegere. Tinerii vor fi încurajaţi să se implice în acţiuni de voluntariat pentru îngrijirea monumentelor şi mormintelor luptătorilor decedaţi în conflict.

Luni, 2 martie, de Ziua Memoriei, vor avea loc depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar la Complexul Memorial „Eternitate” va fi desfăşurat un miting comemorativ şi depuneri de flori la Monumentul „Maica Îndurerată”. În fiecare sector vor fi organizate mese de pomenire la care sunt aşteptaţi participanţii la război.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente