(foto, video) Eduard Romanyuta: Marele câștigător Eurovision Moldova 2015

eduard-romanyuta-imagine-9
Foto: PC: TRM

Finala selecției naționale Eurovision Moldova 2015 a desemnat câștigătorul selecției naționale, cel care va reprezenta Moldova pe scena Eurovision de la Viena.

În urma unei competiții în care cele mai bune voci și cele mai spectaculoase reprezentații au cucerit rând pe rând scena Eurovision Moldova, a fost desemnat marele câștigător, reprezentantul Moldovei la Viena.

Voturile publicului, dar și ale juriului de specialitate au hotărât: Eduard Romanyuta va reprezenta Moldova la Viena cu melodia „I want your love”. Muzica este semnată de către Erik Lewander, iar textul de Hayley Aitken și Tom Andrews.

Eduard vine din Ucraina și nu este pentru prima dată la Eurovision, participând și în țara sa în anii precedenți. „E păcat că Ucraina nu va participa în acest an la Eurovision, dar aflând că țara vecină acceptă participanți de peste hotare, am decis să particip. Noi avem foarte multe lucruri în comun: același stil muzical și aceeași ambiție de integrare europeană”, a susținut interpretul în cadrul postcard-ului filmat pentru competiție.

Artistul spune că ideea de bază a cântecului său reflectă o istorie adevărată, în care își dorește să găsească dragostea. El speră că o va găsi în Moldova.

Acesta a fost preferatul publicului în prima semifinală.

Iată cum au fost distribuite voturile publicului și a juriului:

voturi finale

 

Vezi aici evoluția lui Romanyuta din FINALĂ:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente