ZDG: Partenera de afaceri a Premierului a devenit consilier principal de stat

collage
Foto: PC: GOV și Radio Chișinău

Chiril Gaburici, Premierul R. Moldova, a desemnat-o pe Steluța Andreev în calitate de consilier principal de stat. Aceasta este partenera de afaceri a noului șef al Executivului, scrie Ziarul de Gardă.

Pe 2 decembrie 2013, Chiril Gaburici a fondat, împreună cu Liliana Ilescu și Gheorghe Nicolaescu, firma „M-Docs” SRL, care are acum un capital social de 524 mii de lei. SRL-ul are ca obiective de activitate declarate activități de curierat, de telecomunicații sau de poștă electronică. Firma este înregistrată pe str. Tighina 49/3, of 54, acolo unde, în martie 2014, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunța că activează de fapt Centrul de Solicitare a Vizelor Britanice al Companiei „Teleperformance Ltd”, contractată de către Guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de vize. Firma este administrată de Steluța Andreeva.

Tot ea figurează în calitate de administratoare a celei de-a treia firme fondate de Gaburici pe 18 septembrie 2014, „Green Property” SRL. Firma este specializată în cultura cerealelor și leguminoaselor boabe, inclusiv producerea semințelor, a strugurilor, fructelor, dar și în comercializarea acestora.

SRL-ul este înregistrat într-un apartament din str. Studenților 9/18, înscris pe numele Steluței Andreeva și a lui Mihai Tănase. Aceștia l-au cumpărat în baza unui împrumut de 475 mii de lei, primit chiar de la Premierul Gaburici, care a solicitat în schimb ipotecarea imobilului. Steluța Andreeva este la rându-i fondatoarea și administratoarea „Anstelmis Grup” SRL, a cărui director a fost, la un moment dat, Mihai Tănase, cetățean român, cu care Andreeva împarte apartamentul din str. Studenților. Tănase este cunoscut pentru mai multe traininguri pe care le organizează inclusiv în R. Moldova, pe diverse teme, cum ar fi: „cum să obții maximum în orice negociere” sau „vinde-te în primul rând cu tine”.

Totodată, consilierul principal de stat al Prim-ministrului, Steluța Andreeva, va face parte din delegația țării noastre care îl va însoți pe Prim-ministrul Chiril Gaburici, într-o vizită de lucru la Bruxelles, începând de astăzi, 25 februarie.

Din delegația țării noastre care îl va însoți pe Premier este și viceprim-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, consultantul principal al Biroului Comunicare și Relații cu Presa, Stucalici Edurd, dar și agentul de pază Anatolie Golea.

Mai multe detalii, vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente