Maia Sandu: Faptul că PCRM nu mă agreează e mai degrabă un compliment pentru mine

Maia-Sandu
Foto: Maia Sandu PC: trm.md

Ministrul educaţiei în exerciţiu, Maia Sandu, susţine că atitudinea negativă a Partidului Comuniştilor faţă de reformele în educaţie este explicabilă prin faptul că PCRM pune accentul pe nemulţumirile unei părţi a societăţii, chiar dacă conştientizează că aceste măsuri sunt necesare.

Într-un interviu pentru Ziarul de Gradă, Maia Sandu a spus că este firesc ca opoziţia să critice guvernarea, însă această critică era mai credibilă dacă viza domeniile problematice în care nu a avut loc nicio transformare pozitivă, transmite IPN.

Faptul că PCRM nu mă agreează e mai degrabă un compliment pentru mine şi nu mă surprinde. E dovadă de consecvenţă ca, după mai multe încercări de a mă destitui din funcţie, comuniştii să nu accepte un guvern din care fac parte şi eu”, a menţionat ea.

Maia Sandu a mai spus că nu a discutat niciodată cu liderul comunist din momentul învestirii sale în funcţia de ministru al educaţiei. Aceasta a spus că nu e vorba de neînţelegeri, ci mai degrabă este o ambiţie şi o încercare de a-şi împăca orgoliul. „După atâtea tentative, într-o anumită măsură umilitoare pentru ei, de a mă demite, dar şi după multiplele compromisuri pe care au trebuit să le facă în ultimele săptămâni, comuniştii aşteaptă un mic „sacrificiu” din partea celor care le cer să voteze guvernul”, a menţionat ministrul educaţiei în exerciţiu.

Maia Sandu a mai spus că va accepta să rămână în funcţie atât timp, cât va avea sprijinul politic pentru reforme. Referindu-se la şansa ca Republica Moldova să urmeze Acordul de Asociere cu UE, Maia Sandu a menţionat că este greu de înţeles cum un guvern care nu are sprijin majoritar în Parlament va putea realiza angajamentele din acord, dar aceasta nu înseamnă că este imposibil. Potrivit ei, chiar cu PL în formula de guvernare, reformele ar fi destul de greu de promovat, deoarece unele măsuri prevăzute în acord afectează în mod direct interesele unor politicieni şi pentru că implementarea unor reforme necesită mult curaj şi spirit de sacrificiu. „Vreau să cred că încă nu e totul pierdut. O coaliţie PLDM, PD şi PL încă mai este posibilă”, a spus Maia Sandu.

Aceasta a mai opinat că un nou guvern va fi votat foarte curând, indiferent de ce va fi scris în program şi de componenţa acestuia. Aceasta pentru că mai multor formaţiuni din Parlament le este frică de alegeri anticipate.

Anterior, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că partidul nu a votat Guvernul propus de către Iurie Leancă şi din cauza componenţei nominale a executivului. Voronin a invocat şi prezenţa Maiei Sandu în Cabinetul de miniştri, pe care comuniştii au încercat de mai multe ori să o demită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente