Cum răspunde acuzațiilor compania internațională care a făcut auditul la BEM

bem12
Foto: Banca de Economii, poză simbol PC: delipress.info

Compania „Grant Thornton”, care a făcut anterior audit la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, a anunţat autorităţile de la Chişinău despre toate problemele identificate la aceste instituţii.

Precizarea a fost făcută într-un comunicat de presă al „Grant Thornton Moldova”, în replică la acuzațiile aduse de către unele instituții media managerului companiei, Stephane Christophe Bride, după ce acesta a fost propus pentru funcția de ministru al Economiei.

În presă au apărut informații potrivit cărora, „Grant Thornton Moldova” nu ar fi identificat abateri la cele trei bănci. Conducerea companiei aminteşte că, în 2013, deputații liberali au depus o interpelare privind crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea situaţiei de la Banca de Economii.

În interpelare se menţiona că „în raportul de audit interimar, efectuat de către Compania de audit „Grant Thornton Moldova”, se atestă o disfuncţionalitate completă şi o gestionare frauduloasă a patrimoniului, inclusiv a cotei-părţi din acţiunile ce aparţin statului”.

Mai mult, compania de audit a semnalat şi fraudele în detrimentul Băncii de Economii. Reprezentanţii „Grant Thornton Moldova” menţionează că toate constatările în urma auditului la cele trei bănci au fost făcute publice pe site-ul instituţiilor bancare, iar de competenţa companiei nu ține anchetarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vizate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente