Cele 10 culori ale toamnei 2015, prezentate de Societatea Pantone

collage
Foto: PC: colaj diez / brit.co

Toamna aceasta se poartă culori reci, inspirate din eleganța anilor 1920, din tendințele hippy și din modernismul anilor 1960 – 1970. Societatea Pantone a anunţat gama cromatică care va fi în vogă toamna aceasta.

Pentru prima dată, toamna aceasta va fi nuanţată de culorile unisex, fiind atribuite atât femeilor, cât şi bărbaţilor, afirmă Leatrice Eiseman. Directoarea firmei a declarat că: „Aceste culori evocă dragostea de natură, căldura și confortul”.

În afară de Marsala, culoarea vinului rubiniu, în sezonul rece se poartă culori precum: Desert Sage, echivalată cu griul-verzui atemporal şi discret şi Stormy Weather, definit de Pantone ca un bleu-gris protector și durabil, anunţă brit.co.

Din start, relevanţa culturală ne vorbeşte despre specificul culorii. Iată care sunt cele zece culori propuse de Pantone.

#1. Dried Herb

PC: brit.co
PC: brit.co

Nuanţa de verde oliv va fi în trend în această toamnă. Această culoare cu specific sofisticat aduce o nouă percepţie despre eleganţă. Această nuanţă este catalogată ca fiind o culoare naturală, organică.

#2. Desert Sage

PC: brit.co
PC: brit.co

Un gri verzui rece și liniștitor, Desert Sage reprezintă culoarea neutră ideală. Discret, dar în acelaşi timp elegant şi suficient de puternic, Desert Sage se atribuie paletei de culori naturale.

#3. Stormy Weather

PC: brit.co
PC: brit.co

Stormy Weather este o nuanță de gri albăstrui puternic. Ne aminteşte de cerul înnorat şi de vremea urâtă. Această culoare metalică va aduce calitate şi lux garderobei dumneavoastră.

#4. Oak Buff

PC: brit.co
PC: brit.co

Această nuanţă este asociată cu soarele care iese după vremea furtunoasă. Oak Buff este o culoare moale, liniştită şi aduce sentimente calde. Galbenul auriu e culoarea confortului.

#5. Marsala

PC: brit.co
PC: brit.co

Bine cunoscută de noi este culoarea anului – Marsala. Culoarea ne aminteşte de căldura și bogăția unei mese împlinite. Roşul-brun indică rafinament şi naturaleţe.

#6. Biscay Bay

PC: brit.co
PC: brit.co

Combinând calitățile senine de albastru cu aspectele revigorante de verde, rece și încrezător, Biscay Bay este inspirat de apele calmante tropicale, ducându-ne cu gândul într-un loc care este plăcut și primitor.

#7. Reflecting Pond

PC: brit.co
PC: brit.co

Grijuliu și contemplativ, Reflecting Pond este un albastru rece, adânc. Sugerând un mesaj de credibilitate, Reflecting Pond este o nuanță serioasă, care vorbește despre nevoia noastră de stabilitate și securitate.

#8. Cadnium Orange

PC: brit.co
PC: brit.co

Oranjul cadmiu evocă un sentiment de dinamism, optimism şi fantezie. Atât de jucăuș și sofisticat în recursul formulat, cadmiul oranj este o nuanță portocalie caldă, primitoare și subtil dramatică, care cere un contrast îndrăzneț.

#9. Cashmere Rose

PC: brit.co
PC: brit.co

Rozul blând face referire la luxul garderobei feminine. Această culoare moale şi tactilă se află mai mult în umbră, decât în centrul atenţiei.

#10. Amethyst Orchid

 

PC: brit.co
PC: brit.co

Indicând afecțiune, culoarea Amethyst Orchid este bijuteria coroanei. Intrigantă, vibrantă și oarecum senzuală, enigmatica Amethyst Orchid este o nuanță extraordinară, unică, îndrăzneață, creativă și interesantă.

Irina Gurdila

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente