(foto) Prima expoziție de colaje prezentată de Natalia Gârbu

6
Foto: Vizitatorii expoziției „Suflet, glod și răsărită”

O expoziție neobișnuită a avut loc în acest weekend. O serie de colaje a unei tinere artiste au fost expuse aprecierii publicului larg.

Natalia Gârbu, tânăra moldoveancă școlită la Barcelona, a organizat o inedită expoziție de colaje, intitulată „Suflet, glod și răsărită”, care a durat două zile într-unul din restaurantele din capitală. Artista a explicat alegerea atipică a locului prezentării prin faptul că, într-un restaurant, la noi, trec mai mulți oameni, decât printr-o galerie.

În Barcelona, de asemenea a avut câteva expoziții, fie în galerii micuțe, fie în restaurante. Astfel, într-o atmosferă relaxantă, la un pahar cu vin, vizitatorii au avut posibilitatea să admire colajele expuse pe pereți.

 

Natalia Garbu. PC: facebook/NataliaMorari
Natalia Garbu. PC: Facebook/NataliaMorari

„Ideea de a face o expoziție vine de la prietenii mei care au insistat și m-au impulsionat să o fac și să mă afișez publicului larg. E un fel de test psihologic, atunci când întrebi oamenii care colaj le-a plăcut. Unora le place, alții nu pot în ruptul capului să accepte ceva. Pot să fac un colaj bizar, dar cineva îl îndrăgește, pentru că se regăsește în el”, afirmă Natalia.

 

1
Colajul îndrăgit de Natalia

Acesta este colajul preferat al Nataliei. El este realizat recent și reprezintă un autoportret. „Sunt momente în viață când te simți mic, pierdut, neajutorat, naiv și nimeni nu te înțelege. Tot ce mă înconjura atunci, era un soi de pește în fustă”, a destăinuit artista.

Unele lucrări sunt critice, de aceea am dorit să vedem cum gazda serii observă societatea actuală.
„Societatea de azi… e mai bună, decât în secolul XIX. Recent, călătoream prin Moldova și cineva mi-a zis: „ Aveți multe biserici și foarte puțină credință în voi”, iată ce nu ne ajunge”, a răspuns fără ezitare Natalia.

„Am rămas impresionată de lucrările Nataliei. Ea are o viziune aparte asupra economiei, politicii, culturii țării noastre, în plus e ceva deosebit, nu am văzut asta până acum. Colajul care mi-a plăcut se numește „Cei trei crai din răsărită + 1 gratis”, a afirmat Adriana, invitată a serii.

 

Adriana Cotovan, oaspete al evenimentului
Adriana Cotovan, oaspete al evenimentului
Trei crai de la răsărită + 1 gratis
Trei crai din răsărită + 1 gratis
Într-o atmosferă amicală a fost inaugurată expoziția
Expoziția a fost inaugurată într-o atmosferă amicală
7
Expoziția „Suflet, glod și răsărită”
Expoziția „Sufelt, glod și răsărită”
Expoziția „Suflet, glod și răsărită”
Una din lucrările expuse la expoziția „Sufelt, glod și răsărită”
Una din lucrările expuse la expoziția „Suflet, glod și răsărită”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente