Un producător de fructe din Criuleni exportă mere în Bangladesh

10903366_623513864461102_1398355040_n
Foto: Merele moldovenești s-au vândut în trei zile în Bangladesh

Un agent economic din raionul Criuleni a reușit să livreze 40 de tone de mere în Bangladeș. Fructele au fost transmise în luna decembrie 2014 pe cale maritimă și au ajuns la destinație în cinci săptămâni după ce au parcurs 8 mii de kilometri.

Merele de soiurile Jonagold și Golden, sortate și ambalate, au ajuns în stare foarte bună, a anunțat cumpărătorul din orașul Chittagong. Fructele Jonagold au fost vândute în doar trei zile de la sosire, iar cumpărătorul a solicitat alte 10 încărcături de mere roșii.

Antreprenorul din Criuleni a exportat merele în Bangladeș prin intermediul companiei exportatoare, Mobile SRL, care, în prezent, pregătește un alt lot de mere pentru export și este în căutarea mai multor producători de mere care vor putea asigura cantitatea solicitată.

Clienții din Bangladeș susțin că ar putea primi în acest sezon circa 2 mii de tone de mere. Bangladeș este situată între India și China în Asia și are 166 milioane de consumatori.

moldova

 

De menționat că producătorul de la Criuleni, pentru a-și moderniza afacerea agricolă, a achiziționat utilaj de sortare a fructelor din sursele Programului de credite Compact.

Livrarea fructelor în Bangladeș a fost posibilă datorită suportului acordat de Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), un program finanțat în comun de USAID și MCC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente