Dodon şi-a luat toată fracțiunea la Moscova de frică să nu rămână fără ea

Igor Dodon
Foto: jamestown.org

Jurnalistul și observatorul politic Valeriu Reniță a scris, într-un material pe blogul său, că liderul socialiștilor, Igor Dodon, este văzut la Moscova la fel ca ceilalți gastarbaiteri moldoveni, doar că Kremlinul a avut nevoie să se folosească de el și l-a dus de nas cum a vrut.

„Având în vedere comportamentul agresiv al lui Dodon din parlament, el acuș își va pierde controlul asupra sa din cauza competiției politice”.

De asemenea, Reniță sugerează că Dodon a fost dus de nas de Kremlin și rămâne un ostatic al propriilor visuri și idealuri, fiind departe de realitate și de a înțelege că nu a fost decât un instrument al Moscovei. „Desenul „Putin e vizavi” a fost tatuat pentru totdeauna în inima lui Dodon, deși el și-a întâlnit stăpânul doar în Kremlinul virtual. Că Dodon s-a lăsat dus de nas, e puțin spus”.

De asemenea, Reniță, referindu-se la ultima vizită a lui Dodon la Moscova, accentuează că Dodon nu este decât un alt gastarbaiter moldovean pentru Moscova, dar el nu înțelege acest lucru din cauza propriei vanități. „Cineva, nu obligatoriu Putin, ar fi trebuit să-i arate că moldovenii, indiferent dacă sunt constructori sau deputați, sunt oricum gastarbaiteri, iar acest lucru a fost demonstrat de Dodon, care, în primul rând, când a mers la Moscova, s-a dus să se înregistreze la Serviciul Federal de Migrație. Singura diferență este că unii sunt înregistrați în vagoanele de construcții, iar alții în Piața Revoluției”, remarcă autorul.

Acesta mai menționează că ultima vizită la Moscova, împreună cu întreaga fracțiune parlamentară este o acțiune de prost gust, având în vedere și situația în care se află acum Rusia și sugerează că Dodon a procedat astfel, pentru că se temea că va rămâne fără colegi de partid, dacă îi lasă la Chișinău. „Să mergi cu toată fracțiunea într-o țară aflată în război și lovită de sancțiuni este o nerușinare. Poate le era frică de faptul că până la întoarcerea liderului ceilalți vor fi cumpărați? Atunci ar fi trebuit încuiați în casă toți deputații socialiști care aleargă prin parlament doar pentru casting”.

În final, Reniță concluzionează că, cel mai probabil, Putin îl va folosi pe Dodon cât va avea nevoie, apoi îl va distruge. „Nu vom vorbi despre faptul cum se vor uita majoritatea concetățenilor la această călătorie a lui Dodon în Rusia. Igor Nicolaeivici a decis să se joace cu Vladimir Vladimerovici în Jocurile foamei. Cred că este clar pentru toți cine pe cine îl va mânca”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente