(vox) Cum își cheltuiesc studenții banii primiți din bursă?

col
Foto: Cum își cheltuie tinerii bursa?

Tu cum îți cheltui bursa, acea indemnizație lunară, acordată studenților ciclului I şi II, care își realizează studiile prin învățământ la zi, în scopul stimulării activității şi sprijinului social?

Cuantumul bursei de studii repartizat pe categorii este de 720 de lei (categoria I), 650 de lei (categoria II) și 560 de lei (categoria III), iar a celei sociale constant e de 320 de lei, indiferent de gravitatea cazului. Iată cum își cheltuie bursa studenții chestionați de #diez:

 

Cum studenții își cheltuie bursa PC: facebook.com/nastea.antoceanu

 

 

Nastea Antoceanu, USM: „Bursa mea este în valoare de 720 de lei și îmi ajunge pentru un abonament la sport și pentru câteva ieșiri în oraș, ce-i drept, cam puține.”

 

 

 

 

alina

 

 

Alina Gârneț, USM: „Banii finanțați de stat îi cheltui calculat. Îi pun deoparte pentru eventuale călătorii ce ar contribui la dezvoltarea personală. Totodată lucrez. Deci, salariul plus bursa, constituie principala mea sursă de existență.”

 

 

 

natalia

 

 

Natalia Bescorovalnâi, USM: „Bursa mea e destinată unui shopping modest. De obicei îmi procur material pentru a-mi coase propriile haine. Așa că, atunci când am vreo idee extravagantă, bursa este o sursă sigură, dar foarte modestă.”

 

 

 

ana

 

 

Ana Ungurean, USM: „Datorită bursei am cumpărat lucruri pe care nu mi le-aș fi permis să le procur din banii părinților mei. Mi-am luat o placă bună, apoi o cămașă iubitului meu. Preconizez din următoarele să-mi iau fleacuri, precum bijuterii.”

 

 

 

vi

 

 

Victoria Nonii, USM: „ Afirm cu multă ruşine că sunt foarte risipitoare. Bursa o cheltui foarte şi foarte repede, pe chestii nesemnificative, dar, mă schimb, nu o să mai fac aşa!”

 

 

 

 

maxim

 

 

Maxim Miftacov, USM: „Sunt recunoscător statului pentru bursa primită, pe care o cheltui pe cărțile necesare studierii diverselor materii la facultate, dar și pe medicamentele de care am nevoie.”

 

 

 

olea

 

 

Olea Herța, UPS „Ion Creangă”: „O bună parte din bursă se risipește pe rechizite, pentru că cheltuielile la arte sunt cam mari. Banii care rămân sunt folosiți atunci, când ies cu prietenii în oraș.”

 

 

 

 

sergiu

 

 

Sergiu Grama, UTM: „Încă nu am cheltuit nimic. Păstrez banii pe card și îl port mereu cu mine, în caz de necesitate stringentă. Să zicem că îi păstrez pentru zilele negre.”

 

 

 

 

augustina

 

 

Augustina Bădică, USM: „De obicei, bursa o cheltui pe necesitățile personale. Deși nu este o sumă foarte mare, reușesc să-mi acopăr unele cheltuieli. Chiar dacă nu mă încadrez în această sumă lunar, mă strădui să-mi iau ceva pentru mine, cum ar fi o carte pe care am zărit-o de mai mult timp pe rafturile librăriilor.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente