Primul Atelier Wikipedia la Chișinău: învață să publici texte despre cultura Moldovei

chisinau wikipedia
Foto: Deschiderea primul Atelier Wikipedia în Moldova

Primul Atelier Wikipedia în Moldova tinde să implice cât mai multe persoane în valorificarea potențialului țării și expunerea informației asimilate în cea mai mare enciclopedie online.

Wikipedia rămâne a fi cel mai accesat site enciclopedic. Nu există vreo persoană care nu a cules, măcar o dată în viață, informație prin intermediul acestui manual multilingvistic. Fiecare vizitator poate redacta textele, partajându-și cunoștințele cu alții, dacă acestea pot fi utile și altor beneficiari ai informației.

Din păcate, informația oferită despre Republica Moldova, pe Wikipedia, este cu adevărat seacă și insuficientă. Orice turist care ar dori să viziteze țara nu ar avea posibilitatea să afle mai mult, decât niște fapte istorice sau politice. Este ignorată în totalitate cultura țării, obiceiurile, tradițiile sau gastronomia.

Pentru a soluționa acestă problemă, va fi deschis primul Atelier Wikipedia în Moldova, în cadrul căruia, va fi abordată o temă veșnic actuală și anume „Monumentele de arhitectură din Moldova”. Menirea Atelierului este de a implica oamenii interesați să povestească întregii lumi despre Moldova.

Evenimentul va avea loc pe 15 februarie, între orele 11:00 și 14:00, în cadrul Bibliotecii Municipale B.P. Hașdeu.

Mai multe detalii despre primul Atelier Wikipedia organizat în Moldova sau accesează pagina Atelierului în Facebook.

Capture
Programul activităților în cadrul atelierului Wikipedia. PC: wikipedia.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente