MAEIE își exprimă îngrijorarea în legătură situația din regiunile estice ale Ucrainei

iefTZ6H9VQ34
Foto: PC: bloomberg.com

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova a publicat o declarație, în care îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea dramatică a situaţiei din regiunile estice ale Ucrainei.

Republica Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea dramatică a situaţiei din regiunile estice ale Ucrainei şi condamnă cu fermitate atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu numeroase victime printre populaţia civilă. Exprimăm compasiune şi condoleanţe familiilor îndurerate şi celor apropiaţi”, se arată în comunicat.

În declarație, MAEIE subliniază necesitatea unor investigaţii internaţionale obiective, inclusiv cu participarea Misiunii speciale OSCE de monitorizare în Ucraina, a multiplelor incidente armate care afectează populaţia civilă în regiune. „Facem apel către actorii internaţionali implicaţi să-şi intensifice eforturile în vederea încetării focului şi realizării practice a acordurilor de la Minsk. Republica Moldova pledează pentru utilizarea tuturor mecanismelor internaţionale disponibile pentru instaurarea păcii şi stabilităţii în regiunile estice ale Ucrainei, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statului vecin”, se mai indică în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente