(foto) ITCoffee: Discuții despre centrul de coworking

IMG_5488
Foto: Cafeaua de miercuri dimineața, împreună cu specialiștii în IT

Frumosul obicei de a începe dimineața de miercuri cu o cafea în cadrul grupului de specialiști în IT nu este dat uitării nici în 2015.

Ieri dimineața, la ora 09:00, cei interesați de IT, care aveau nevoie de un refugiu de lucru pentru aproximativ două ore, însă de un refugiu productiv și la temă, s-au adunat într-un local din capitală pentru a discuta teme importante, despre inovațiile în sfera tehnologiilor de informare din Republica Moldova. Evenimentul dat are loc în fiecare miercuri și poartă numele de ITCoffee.

Tema discuției dimineții de 14 ianuarie a fost crearea centrului de coworking Generator Hub. Coworkingul este noțiunea acordată spațiului de lucru, inundat de atmosferă creativă, unde câteva zeci de persoane vor lucra asupra unor proiecte independente. Centrul va fi creat în incinta Kentfordului, băieții având parteneri care ajută la dezvoltarea bine pusă la punct a proiectului dat.

Modul în care va fi dotat acest spațiu s-a discutat ieri în oficiu. Din cele ce au fost spuse, va fi o zonă de lucru, zonă de relaxare și se va încerca să fie organizată o zonă de exerciții fizice pentru specialiștii în IT care lucrează, majoritatea timpului, în mod static.

IMG_5486

De asemenea, prioritate în acest spațiu va fi dată specialiștilor în IT, însă dacă vor fi persoane din alte domenii, care vor lucra la proiectele independente conduse de către specialiștii noștri, aceștia nu vor fi alungați sau nu li se vor impune restricții în acest caz. De menționat e că acest spațiu e un mix între un spațiu intensiv de lucru și atmosfera lucrului de acasă. Acesta va fi oferit sub formă de arendă pe o zi, o săptămână, sau o lună – după necesități. Poate veni o persoană sau un grup de persoane să lucreze la același proiect.

De asemenea, utilizatorii acestui spațiu vor beneficia de prezentări săptămânale la temă. Prezentațiile politice și de orice alt tip, care nu relevă tematica IT, precum și propaganda sau publicitatea intensivă, vor fi interzise. Astfel, trebuie de luat în considerare că va fi acordată prioritate mai mult ideilor de proiect, decât oamenilor.

Organizatorii asigură condițiile necesare de lucru. Prin urmare, ești invitat la deschiderea oficială a centrului de coworking, care va avea loc pe 24 ianuarie 2015. Spațiul propriu-zis va fi dat în exploatare imediat după lansare.

Dacă dorești să contribui la acest proiect sau dorești să urmărești noi și noi idei și știri despre spațiul de coworking, abonează-te la pagina de Facebook a proiectului Generator Hub.

IMG_5494

IMG_5489

IMG_5491

IMG_5490

IMG_5482

IMG_5487

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente