(foto) Chișinău: Ce ai fi văzut dacă te trezeai dimineața devreme

collagefds
Foto: Diferența de 4 ore în orașul Chișinău, colaj #diez PC: Facebook/Igor Bogaciov

Sunt ultimele zile ale vacanței de iarnă, iar majoritatea celor care învață, încă se odihnesc și își prelungesc somnul până la ore târzii, comparativ cu perioada când merg la ore.

Tinerii își împlinesc somnul acum, fiindcă, în câteva zile, ei vor începe al doilea semestru din acest an de studii. Este ora amiezii și, probabil, majoritatea s-au trezit și cred că doar cei care nu au geam în casă ori nu au internet nu au observat cât de puternic ninge afară.

Însă cei mai matinali dintre voi, posibil au fost martorii schimbării vremii ce a avut loc azi, la Chișinău. Unul dintre cei care s-a trezit odată cu răsăritul soarelui a fost fotograful Igor Bogaciov, care a prins și a fotografiat cum a fost vremea la 7 dimineața și contrastul, schimbarea bruscă a timpului de la ora 11:00.

„Toată noaptea am editat poze și, fără să observ, s-a făcut dimineaţa. La ora 7:00 am ieșit afară la o ţigară, mă uităm spre cer şi am văzut că e senin. Era de culoarea portocalie, chiar cu nuanțe roşietice şi am zis că va fi un răsărit frumos. Cu toate acestea, era destul de frig şi am stat pe gânduri să plec sau să nu plec să fotografiez răsăritul. Uite că am decis că merită. M-am îmbrăcat repede şi am plecat din casă pe la ora 7:30, până am ajuns la locul potrivit, unde eram convins că voi putea cadra normal răsăritul de la o înălţime destul de bună. Am urcat pe acoperișul hotelului Naţional și atunci era deja aproximativ ora 7:45. Din acel moment, când am ajuns, am făcut poze încontinuu timp de vreo jumătate de oră, ca să prind cel mai bun moment, fiindcă apoi, soarele s-a ridicat sus pe cer. Imediat ce am finisat de fotografiat, repede am plecat spre casă, am ajuns un pic obosit din cauza că m-am grăbit, dar am rămas mulţumit şi cu o dispoziţie bună de dimineaţă, chiar dacă n-am dormit toată noaptea”, povestește Igor, cel care a prins aceste momente la Chișinău, în dimineața acestei zile.

 

# Răsăritul soarelui de azi, 9 ianuarie 2015, Chișinău

 

Răsărit de soare în dimineața zilei de 9 ianuarie, PC: Facebook/Igor Bogaciov
Răsărit de soare în dimineața zilei de 9 ianuarie, PC: Facebook/Igor Bogaciov

 

# Vremea din Chișinău s-a schimbat brusc. Aceeași zi, câteva ore mai târziu, 9 ianuarie 2015

 

Schimbarea bruscă a vremii în data de 9 ianuarie PC: Igor Bogaciov
Schimbarea bruscă a vremii în data de 9 ianuarie PC: Facebook/Igor Bogaciov

În câteva ore, ninsoarea și-a făcut simțită prezența și a acoperit întreaga capitală. Igor nu a omis acest moment și a creat încă o imagine frumoasă cu orașul nostru.

El nu este la prima tentativă de a prinde momentele memorabile care au loc în capitală. Zilele precedente acesta la fel a fotografiat orașul, doar că de această dată seara, la apus.

 

Chișinăul de seară PC: Facebook/Igor Bogaciov
Chișinăul de seară PC: Facebook/Igor Bogaciov
Apusul soarelui la Chișinău  PC: Facebook/Igor Bogaciov
Apusul soarelui la Chișinău PC: Facebook/Igor Bogaciov
Luna portocalie  PC: Facebook/Igor Bogaciov
Luna portocalie PC: Facebook/Igor Bogaciov
Chișinăul de seară PC: Facebook/Igor Bogaciov
Chișinăul de seară PC: Facebook/Igor Bogaciov

În plus, după câteva zile în care am avut de înfruntat temperaturi ce au depășit -20°C pe timp de noapte și valori ce variau între -12 și -17 ziua, meteorologii vin cu vești bune, vremea se încălzește.

 

Meteorologii promit temperaturi mai blânde în zilele următoare PC: meteo.md
Meteorologii promit temperaturi mai blânde în zilele următoare PC: meteo.md

 

Că tot ți-au mai rămas câteva zile și reîncepi studiile, află cum poți să revii la regimul obișnuit de somn, pentru a nu avea probleme când va trebui să te trezești la primele ore ale dimineții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente