Drona care ar putea să te salveze de la înec

ryptide
Foto: Drona care ar putea să-ți salveze viața, PC: Mashable

Reputația dronelor e de-a dreptul amuzantă – ele sunt percepute drept mici cutii zburătoare, care bâzâie și-ți invadează spațiul privat.

În SUA, dronele au fost cele mai populare cadouri de Crăciun, iar sutele de oameni care au început să le folosească, probabil, le-au tamponat în cel mai apropiat copac sau în casa vecinului.

Dar să uităm de amuzament. Mashable a postat, recent, un articol despre dronele care ar putea să-ți salveze viața. E vorba despre cât de utile sunt aceste obiecte – au ajuns să găsească alpiniști pierduți prin munți, iar acum, acestea vor fi folosite pentru a te salva de la înec.

Prin urmare, câteva drone au fost incluse în proiectul Ryptide, pentru a testa dacă una ar putea duce un colac de salvare care se umflă automat pentru a-l arunca persoanei ce se află în pericol. Drona, de asemenea, va fi capabilă să poarte o cameră GoPro pentru a înregistra rezultatele.

Ryptide a fost creat de către Bill Piedra, el colaborând cu un grup de studenți de la școala privată King Low Heywood Thomas din Connecticut. Aceștia speră ca proiectul să aibă succes pe Kickstarter în 2015, modelul de dronă luat pentru experiment fiind DJI Phantom, care costă 99 de dolari SUA.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente