Ce ascultăm azi, vineri seara? #Jack Johnson – artistul care a lăsat surfingul în favoarea folk-rockului

johnsonjack__019880100_1020_11022014
Foto: Jack Johnson PC: festival-poupet.com

Relaxare. Întins pe divan. La un pahar de vin roșu sau o ceașcă de ceai fierbinte, savurată cu persoana dragă, #diez ți-a pregătit o mică escapadă muzicală. Într-un cuvânt – vineri seara.

Gândindu-ne tot mai mult la venirea ninsorii, așteptarea de azi va deveni mai dulce cu muzica lui Jack Johnson – un interpret american de folk-rock, din Hawaii (SUA), care s-a făcut cunoscut și datorită abilităților sale deosebite în surfing, dar și datorită organizării festivalului de muzică „Kokua”.

 

PC: historicalscandals.wordpress.com
PC: historicalscandals.wordpress.com

La vârsta de doar 5 ani, acesta i-a călcat pe urmele tatălui său (surferul Jeff Johnson), la 17 ani devenind cel mai tânăr invitat la finalele de surfing „Pipeline Masters”.
La scurt timp însă acesta suferă un accident și își încheie activitatea de sportiv, muzica lui Hendrix și Neil Young motivându-l să-și facă un drum în muzică.

Jack debutează în 2001, cu albumul „Brushfire Fairytales”, care a cucerit imediat publicul canadian și britanic. A urmat apoi „On and On” (2003), „In Between Dreams” (2005) și „To the Sea” (2010).
Despre albumul său „Sleep through the Static” se știe că a fost realizat în cadrul Solar-Powered Plastic Plan Studio, piesele fiind înregistrate doar pe baza energiei solare.

 

Jack Johnson - „On and On” PC: amazon.ca
Jack Johnson – „On and On” PC: amazon.ca

Fostul surfer și-a luat diploma de Film la University of California, în 2000 debutând ca regizor, cu „Thicker than Water”, iar peste doi ani realizând și coloana sonoră a „September Sessions”– un film despre surfing.
Se știe că Johnson a mai sonorizat filmul „Curious George”, această coloană sonoră ocupând a doua poziție (după cea a ecranizării „Bad Boys -2”).

 

„September Sessions” PC: amazon.com
„September Sessions” PC: amazon.com

O altă pasiune a sa este caritatea, fapt pentru care a realizat „Johnson Ohana Charitable Foundation” – un ONG deschis împreună cu soția sa – Kim Johnson.

 

 

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente