Autoritățile au decis că Burgerul O.N.O.J.E. instigă la discriminare și rasism

burger2
Foto: Burgerul O.N.O.J.E PC: burger.md

S.R.L. “SalvaHoreca” (Burger Beef) și Baștannik Andrei se fac vinovați de instigare la discriminare sub formă de rasism. La această concluzie au ajuns membrii Consilului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Cauza a fost pornită în baza autosesizării privind rasismul în lansarea burgerului cu pâine neagră denumit O.N.O.J.E. (acesta fiind și numele unui cetățean de culoare al Republicii Moldova, originar din Sierra Lione) și mesajul rasist asociat promovării acestui produs, scrie discriminare.md.

În explicațiile sale, reclamații au susținut poziția conform căreia dânșii nu au intenționat să discrimineze pe cineva prin lansarea burgerului cu denumirea dată, iar permisiunea de la dl John Onoje la folosirea abrevierii sus-menționate nu au cerut-o, din simplu motiv că abrevierea O.N.O.J.E. nu se referă la persoana menționată și nici la oricare altă persoană.

În același context, reclamații au menționat faptul că dânşii nu au cunoscut această persoană și nici nu aveau de unde să o cunoască, deoarece el nu este o persoană publică sau o persoană bine cunoscută în Republica Moldova.

Consiliul a recomandat reclamaților să aducă scuze publice lui John Onoje prin aceleași mijloace de informare în masă prin care au lansat și au promovat produsul și mesajul rasist.

Reamintim că, cu ocazia Halloween-ului, compania ce produce burgere – burger.md, a lansat un nou tip de burger: O.N.O.J.E. Acesta era compus din chiflă neagră cu susan, carne de pui, lăptucă, cașcaval DorBlue, roșii, bostan și sos Tanduri. Burgerul O.N.O.J.E. costa 60 de lei.

 

burger.o.n.o.j.e
Burgerul .O.N.O.J.E PC: Drepuri.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente