(video) Investiții în viitor: Nata Andreev despre provocările tinerilor în domeniul jurnalismului

investitii3
Foto: Nata Andreev în cadrul proiectului „Investiții în viitor” PC: captură YouTube

Proiectul „Investiții în viitor” este unul social-educativ și e finanțat de Ambasada Marii Britanii în Moldova. Proiectul și-a propus să invite cinci tineri care să vorbească despre carieră la Liceului Teoretic Mihai Eminescu din orașul Comrat.

Proiectul și-a propus drept scop informarea tinerilor clasei a 9-a – a 12-a despre posibilitățile de creștere personală și profesională în Republica Moldova prin intermediul comunicării deschise cu profesioniști din anumite domenii, lucru important și pentru alegerea conștientă a profesiei în viitor. Prezentările au fost făcute în luna aprilie a anului 2014.

„Am ales să lucrăm în Comrat, deoarece în centrul Moldovei informația despre concursuri și evenimente este accesibilă. Această informație este multă și tinerii au din ce alege. Ne doream să implicăm o regiune care este mai puțin implicată. La fel, noi ca echipă suntem tineri din diferite regiuni ale Moldovei. Astfel, am vrut să unim regiunile Moldovei într-un proiect și să creăm pod de unire între vorbitorii de limbă română și vorbitorii de limbă rusă. Noi considerăm că o țară unită poate fi obținută doar dacă cetățenii și îndeosebi tinerii din diferite regiuni ale ei comunică, ascultă părerea și colaborează”, spune Mariana Morari, coordonatoarea proiectului.

Tinerii profesioniști selectați pentru proiect prin intermediul acestor lecții au vorbit despre specificul anumitor profesii, lucruri pe care le poți afla doar în conversații cu ei și nu sunt scrise în broșurile universitare, nu se predau la orele din colegii. Ei au vorbit deschis despre experiența sa personală de a se regăsi într-o anumită specialitate, despre greșeli și victorii.

Mai multe informații, vedeți pe pagina de Facebook: Investiții în viitor.

Prima persoană pe care v-o prezentăm este Nata Andreev, colegă la #diez în perioada când ne-am lansat și am început a crește.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente