(foto) Studenții de la USMF sunt instruiți să primească nașteri, folosind manechine

DSC_0841
Foto: Instruiri în domeniul urgențelor medicale în naștere PC: USMF

În premieră, la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (CUSIM) a fost lansat cursul de instruire în domeniul urgențelor medicale în naștere.

Cursul are loc în cadrul Departamentului Sănătatea Mamei și Copilului, iar beneficiarii sunt studenții, rezidenții și medicii de familie aflați la perfecționare.

Rodica Gramma, director la Departamentul Relaţii Externe şi Integrare Europeană al USMF „Nicolae Testemițanu”, a menționat că echipamentul pentru instruire a fost procurat în cadrul Proiectului „Sprijin acordat Centrului de Simulare din Moldova”, finanțat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare și Cooperare (AEDC), care presupune implementarea unor tehnologii moderne de instruire în urgențele obstetricale, ginecologice, neonatale şi pediatrice. Tot în acest scop, au fost dezvoltate 21 de module de instruire prin simulare.

Proiectul „Sprijin acordat Centrului de Simulare din Moldova” a presupus un suport oferit, timp de doi ani, Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală pentru utilarea Departamentului Mamă și Copil cu echipamente de instruire prin simulare, pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, precum şi elaborarea programelor de instruire și a suportului metodologic. Proiectul are o valoare totală de 1,2 milioane de franci elveţieni și se va finaliza în luna aprilie 2015.

Mai multe detalii despre Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală poți citi în acest material realizat de #diez.

dsc_2191

dsc_2188

dsc_0845

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente