(video) Filmul „La limita de jos a cerului” va fi proiectat la Strasbourg

media_141378949733546500
Foto: „La limita de jos a cerului” va fi proiectat în cadrul cadrul Zilelor Filmului Românesc PC: cinemagia.ro

Pe 29 noiembrie, pelicula „La limita de jos a cerului” va fi proiectată la Strasbourg. Evenimentul se va desfășura la cinematograful Odyssée, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Filmul este regizat de Igor Cobileanski, iar scenariul este scris de Corneliu Porumboiu. „La limita de jos a cerului” spune povestea lui Viorel (Igor Babiac) – un traficant mărunt de droguri, care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după sine în visul său nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte are o aventură cu un criminal. Viorel decide să îşi schimbe viaţa spre bine, însă, realizează, de curând, că binele e o chestiune relativă…

După proiecția filmului, publicul va putea dialoga cu invitatul special – Igor Babiac, protagonistul filmului.

În afara peliculei „La limita de jos a cerului”, publicul din Strasbourg va avea ocazia să vizioneze alte șapte filme și trei scurtmetraje românești.  Primul lungmetraj vorbit în dialect aromân din istoria cinematografiei, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân / Nu hiu faimos ama hiu Armãn”, va fi proiectat în premieră în Franţa, în prezenţa regizorului Toma Enache. De asemenea, va fi prezent scenaristul filmului „Funeralii fericite” – Adrian Lustig și regizorul peliculei „Dialoguri terapeutice” – Andrei Georgescu.

Zilele Filmului Românesc se află la cea de-a treia ediţie. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Bruxelles şi Asociaţia Studenţilor Români din Strasbourg (ADERS), în vederea facilitării accesului publicului larg la producţiile şi coproducţiile noii generaţii de cineaşti.

E de menționat că producția cinematografică „La limita de jos a cerului” a fost înaintată pentru Premiul Oscar 2015, la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

 Marta Odainic

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente