Ce ascultăm azi, vineri seara? #HIM – facem cunoștință cu rockul finlandez

259544_10150266734147704_4054004_o
Foto: HIM PC: HIM/Facebook.com

Relaxare. Întins pe divan. La un pahar de vin roșu sau o ceașcă de ceai fierbinte, savurată cu persoana dragă, #diez ți-a pregătit o mică escapadă muzicală. Într-un cuvânt – vineri seara.

Înfrigurați de timpul de afară, seara de azi o petrecem călduros cu o porție de rock scandinav: HIM – o trupă originară din Helsinki, Finlanda.
Fondată în 1991, de către Ville Valo (chitară, voce), aceasta îi mai are ca membri pe: Mikko Lindstorm (chitară), Mikko Paananen (bass), Janne Puurtinen (clape) și Mika Karppinen (tobe).

 

PC: HIM/Facebook.com
PC: HIM/Facebook.com

Inspirați de piesele celor de la The Mission și Sisters of Mercy, HIM (His Infernal Majesty) au debutat cu „666 Ways to Love” – albumul, imaginea căruia o reprezenta chiar pe mama solistului trupei.

 

HIM - „666 Ways to Love” PC: popsike.com
HIM – „666 Ways to Love” PC: popsike.com

La scurt timp, aceștia realizează un cover la „Wicked Games”– renumita piesă a lui Chris Isaak, care a prins imediat priză la fanii scandinavi.
Odată cu lansarea albumului „Razorblade Romance” (2000), HIM înregistrează recorduri de vânzări, succesul determinându-l pe Ville Valo să renunțe la petreceri și la consumul de halucinogene. Nefiind însoțit de polițiști sau medici de intervenție, acesta a preferat să se izoleze în apartamentul său, în care ulterior a lucrat la mai multe piese.

 

PC: mtv.com
PC: mtv.com

Colaborarea acestora cu John Fryer – cunoscut ca producător pentru White Zombie și Nine Inch Nails, i-a ajutat să lanseze „Dark Light” – albumul care le-a asigurat poziția de „Gold” în cadrul RIAA (Recording Industry Association of America), HIM devenind primul band finlandez cu un asemenea succes în SUA.

 

PC: lodzkie.biz
PC: lodzkie.biz

Denumită de critici drept love metal sau „goth`n`roll”, muzica celor de la HIM este frecvent asociată cu trupe precum: The 69 Eyes, The  Rasmus, dar și Apocalyptica.

 

Fii cu urechea pe #diez.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente