10 site-uri din anii ’90, care încă mai funcţionează

Site-Internet
Foto: Site-uri web vechi de 20 de ani PC: aidweb.md

Cât de mult a evoluat lumea online în timp la capitolul design și teme abordate, cu siguranță provoacă interesul tuturor, mai ales în condițiile invadării mediului online în viața noastră.

Despre tematicele primelor site-uri web și cum le mai poți accesa și azi, ne ține la curent 9am.ro.

# Jurassic Park – Lost World
Lansat în: 1996
Acest website reprezintă una dintre primele campanii virale gândite pentru Internet, din moment ce se poartă exact ca un portal de marketing pentru Ingen, compania ce are un rol important în filmul lui Steven Spielberg.

#Space Jam
Lansat în: 1995
Site-ul pentru comedia Space Jam a rămas neatins din anul 1996. Cuprinde descrieri ale personajelor, trailere, kit de presă și este completat cu toate elementele clasice ale anilor ’90 pe Internet: Times New Roman, GIFuri animate și backgrounduri colorate.

# Pagina CNN pentru anul 1996
Lansat în: 1996
Dacă vrei să călătorești înapoi în timp pentru a-ți aduce aminte de cele mai importante știri ale anului 1996, folosește această pagina ascunsă bine pe serverele CNN.

# Aliweb
Lansat în: 1993
SEARCH THE WORLD! ALIWEB (Archie Like Indexing for the WEB) este considerat primul motor de căutare, anunțat în 1993. Site-urile sunt listate într-un tabel, iar ultimul update a avut loc în septembrie 2001.

# Altavista
Lansat în: 1995
AltaVista este unul dintre primele motoare de căutare care a avut un succes real, deși a început să piardă din popularitate odată cu creșterea în popularitate a motorului Google. În mai 2011, Yahoo! (proprietarul motorului) a încetat operațiunile Altavista, deși site-ul rămâne, în continuare, funcțional.

# Institutul pentru Limba Klingoniană
Lansat în: 1992
Dacă vrei să înveți limba klingoniană, cea mai importantă resursă de pe Internet rămâne, în continuare, site-ul kli.org, care de 20 de ani funcționează cu scopul de a micșora prăpastia lingvistică dintre oameni și creaturile fictive numite klingonieni. Ultimul update a avut loc în urmă cu 10 ani.

# TravelASSIST Magazine
Lansat în: 1995
Unul dintre primele site-uri de călătorii înființat vreodată.

# McSpotlight
Lansat în: 1997
Cea mai completă resursă anti-McDonald’s de pe Internet.

# The Internet 1996 World Exposition
Lansat în: 1996
Acest website de evenimente are o colecție impresionantă de pagini și subpagini, fiind practic un oracol pentru Internetul din 1996.

# CuisineNet Digest
Lansat în: 1997
Unul dintre primele site-uri de rețete.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente