(video) O moldoveancă din Danemarca colectează fonduri pentru a putea merge la vot

Untitled
Foto: Ida și Anastasia PC: screenshot #diez

O tânără din Moldova, care învață în Danemarca, vrea să meargă duminică la Berlin, ca să voteze. Tânăra a inițiat o colectare de fonduri pentru ceea ce a numit „Moldovan Election Expedition”.

Anastasia Costianu învață în Aarhus, Danemarca, iar duminică, 30 noiembrie, își dorește să voteze, pentru a susține democrația în Moldova.

Pentru aceasta, Anastasia vrea să meargă la Berlin să voteze, împreună cu prietena sa Ida, care va filma întreaga aventură, numită simplu: „The Moldovan Election Expedition”.

Fetele își doresc să obțină un suport financiar în valoare de 130 de EUR pentru a ajunge la Berlin. Campania de colectare a fondurilor a fost inițiată pe platforma online gofundme.

„Vreau să-mi exercit dreptul la vot, dar pentru aceasta trebuie să merg la Berlin. În 2009 au fost organizate proteste împotriva Partidului Comuniștilor. De atunci, am avut la guvernare o coaliție proeuropeană, o coaliție coruptă, dar cu un obiectiv european. La alegerile din anul acesta, avem niște voci puternice pro-ruse, iar pericolul este, ca tot ceea ce am construit începând cu 2009, să fie pentru nimic”, menționează Anastasia în video-ul de promovare a mesajului lor.

„Urmăriți-ne în călătoria noastră către Berlin și contribuiți cu o donație pentru scopul nostru”, susține în continuare prietena Anastasiei, Ida, care spune că, prin intermediul acestei „expediții”, vrea să cunoască mai multe despre Moldova.

Dacă îți dorești să susții campania Anastasiei, aici poți afla cum ai putea contribui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente