(video) Cum arăta primul web site din lume

ww
Foto: Primul website din lume PC: incont.ro

Conținutul online este unul efemer. Site-urile care există acum ar putea să nu mai fie în următorul minut. World Wide Web-ul este într-o continuă schimbare și, mare parte din conținutul online care exista la început pe internet s-a pierdut în timp.

Totuși, cum arăta acest prim web-site și când a fost lansat?

Britanicul Tim Berners-Lee, om de știință la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară), avea nevoie să împărtășească informații cu savanți din toată lumea. Așa a apărut primul site, informează techland.time.com.

CERN au fost cei care au creat primul website din lume, în 1992, pe vremea când acestea nu erau mai mult decât simple pagini cu text și fundal alb și purta denumirea: www.info.cern.ch.

Nu existau poze, videoclipuri sau reclame. Întregul site era scris cu fontul Times New Roman, cel mai utilizat în acea perioadă. Scopul site-ului era cum nu se poate mai potrivit pentru perioada în care a fost creat. În principiu, oferea informații despre rețeaua World Wide Web.

 

Internet PC: wonderfulengineering.com
Internet PC: wonderfulengineering.com

Mai conținea însă și linkuri către câteva browsere necunoscute, întregul text din Biblie, o arhivă a campaniei din 1992 și prognoza meteo din SUA pentru fiecare stat în parte. De asemenea, mai exista secțiunea „How can I help?”, care arăta utilizatorilor felul în care se puteau implica în dezvoltarea internetului, prin programare sau oferirea de date.

Evoluția site-urilor este interesantă. În anii ‘90, existau cca 500 de site-uri, iar în 1994 cca 50 000. În 2000 numărul lor ajunsese la 20 de milioane. În 2001-2002 căderea dot-com a determinat o oarecare scădere pe internet. Azi sunt 216 milioane de nume de site-uri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente