Mesaj de la Iurie Leancă pentru tineri despre alegerile din 30 noiembrie: Miracole nu există

tineri-vot
Foto: PC: radioconstanta.ro

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă îndeamnă tinerii să participe la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, pentru a reconfirma viitorul european ales de țara noastră.

Întrebat de reporterul #diez care este pericolul pentru tineri, ca la 1 decembrie să se schimbe cursul dinspre Vest spre Est, Iurie Leancă e răspuns că nu e vorba doar despre schimbul cursului, este vorba despre schimbul modelului de sistem politic, economic, social. „Toată lumea știe că în Uniunea Europeană se trăiește bine, toată lumea știe că acolo sunt salarii mari, că acolo e o protecție socială, ai mai multe garanții, nu doar drepturi politice dar și drepturi economice și sociale, care-ți sunt respectate. Toată lumea știe că acolo nu există corupție sau este puternic lovită de stat, iar lipsa corupției înseamnă șanse egale de angajare în câmpul muncii, birocrație care îți este favorabilă dacă vrei să-ți deschizi o afacere. Iată spre un astfel de sistem mergem. Ei ne ajută pe noi și vin cu anumite presiuni.

Celălalt model l-am trăit deja, știm unde am ajuns. Iată eu totuși mi-aș dori tinerii să înțeleagă că nu pot fi indiferenți în data de 30 noiembrie și trebuie să înțeleagă că miracole nu există. Unii ne mai promit că a doua zi se va schimba totul spre bine și toți se vor îmbogăți. Nu există miracole: doar prin muncă, doar prin eforturi, prin studii, prin lucru poți să obții cea ceți dorești în viață. Doar prin acest model european putem asidua aici, la noi acasă, un stat funcțional unde ei, tinerii, își vor găsi rostul”, a declarat pentru #diez șeful Executivului de la Chișinău.

Interviul integral cu Premierul Iurie Leancă poate fi accesat AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente