Pentru prima oară, doi tineri din Moldova vor fi membri ai Forumului European al Tinerilor

988849_10152884340859851_2623394284727842877_n
Foto: Noi membri aleși în cadrul Forumului European al Tinerilor PC: CNTM

Pentru prima oară, doi reprezentanți ai Moldovei au fost aleși în structurile Forumului European al Tinerilor. Doru Curoșu și Sandu Coica vor avea oportunitatea de a contribui direct la dezvoltarea politicilor de tineret la nivel european, prin intermediul Forumului.

Începând cu luna ianuarie, sectorul de tineret al Republicii Moldova va avea doi reprezentanți în cadrul Forumului European al Tinerilor, pentru mandate a câte doi ani.

Doru Curoșu a fost ales în calitate de membru al Biroului Executiv al Forumului European al Tinerilor, iar Sandu Coica  – în calitate de membru al Consiliului Consultativ al Organizațiilor Membre.

Doru Curoșu, președinte al Consiliului Național al Tineretului din Moldova 

10805456_10203838545257250_608461381_n

„Forumul reprezintă o platformă unică de oportunități pentru tinerii din întreaga Europă. Acum, Moldova și celelalte țări din Est, au posibilitatea să beneficieze mult mai ușor de aceste oportunități, având o persoană care îi reprezintă. Există un șir de probleme comune pe întregul continent, precum: șomajul în rândul tinerilor, calitatea educației, drepturile tinerilor, participarea și incluziunea tinerilor sau mobilitatea lor, toate soluțiile și proiectele dezvoltate vor putea fi implementate mai ușor și în Moldova.

Sunt onorat să fiu eu cel ales, delegat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM). Este un moment important pentru Moldova, întrucât este pentru prima oară când are doi reprezentanți în structurile Forumului. Este o responsabilitate enormă să ajungi în echipa de conducere a Forumului, reprezentând vocea a zeci de milioane de tineri. În același timp, reprezintă o oportunitate prin care poți contribui direct la dezvoltarea politicilor de tineret la nivel European, pentru ca, ulterior, să le aduci acasă ca un exemplu bun de implementat”, a declarat pentru #diez Dor Curoșu,

Sandu Coica, reprezentant al Organizației Mondiale a Scouților

604069_10152123970363813_766582338_n

„Sunt înaintat de Organizația Mondială a Scouților regiunii Europa, pentru poziția Consultative Body for Membership Applications (CBMA). În ceea ce privește funcția mea, o să ofer, împreună cu colegii mei, consultanță celor 99 de organizații membre, în a lua decizii bine fondate când vine vorba de acceptarea membrilor noi sau împuternicirea membrilor observatori existenți cu statutul de membri deplini. Este un organ consultativ pentru membri care raportează Adunării Generale a membrilor și informează ce s-a întâmplat cu diferite organizații din cadrul Forumului.

Este o realizare importantă pentru Moldova, întrucât, din cele 99 de organizații membre, nu toate au reușit ca, într-un timp relativ scurt, să aibă reprezentanți. Sper că, împreună cu Doru, vom reuși să reprezentăm bine interesele membrilor organizației, dar în același timp vom fi și ambasadorii neoficiali ai Moldovei. Știm ambii toate eforturile pe care le depune țara în prezent pentru a se afirma la nivel european și o să avem și noi contribuția noastră”, a declarat pentru #diez Sandu Coica.

Forumul European al Tinerilor este platforma Europeană a Consiliilor de Tineret Non-Guvernamentale și a Organizațiilor Internaționale de Tineret din Europa, ce are drept scop promovarea drepturilor tinerilor, în cooperare cu instituții internaționale precum Uniunea Europeană, Consiliul Europei și Organizația Națiunilor Unite.

Forumul European al Tinerilor activează din 1996 și pledează pentru dezvoltarea politicilor de tineret și lucrului de tineret în toate țările din Europa, prin elaborarea și propunerea spre implementare a politicilor necesare pentru a soluționa problemele ce îi afectează pe tineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente