Sfaturi de călătorie, din experiențele Dianei Mocanu, pentru a salva timp și bani

dianamocanuindo
Foto: Diana Mocanu călătorind în Indonesia PC: Diana Mocanu

Diana Mocanu primește multe mesaje în privat despre cum își organizează călătoriile. Așa că s-a gândit că ar fi mai bine să împărtășească online resursele pe care le utilizează atunci, când își planifică ieșirile.

„Sper că sfaturile și trucurile de mai jos, le veți găsi utile și vă vor ajuta să economisiți timp, bani și stres, atunci când veți dori să plecați oriunde în lume”, spune Diana, pe blogul său, Blog Infidel.

Călătoria cu avionul

PC: Blog Infidel

Skyscanner – este un site de căutare foarte util și este cea mai bună opțiune atunci, când cauți rute ieftine și convenabile. În căutarile sale sunt incluse și companiile low cost.

To and From the Airport – site-ul oferă info despre cum să ajungi de la aeroport în orașul în care ai nevoie, cu orice mijloc de transport (de la autobuz, la limuzină).

Layover guide – dacă ai o escală lungă, acest site îți oferă ghidul complet al fiecărui aeroport. Poți fi sigur că te va ajuta să ai un timp frumos de așteptare și te va ține ocupat.

 

Rezervare Hotel

PC: Blog Infidel

Booking – au cele mai bune prețuri la hotele, este cea mai ieftină alegere cu cele mai multe opțiuni.

Airbnb – acest site, permite utilizatorilor să rezerveze camere private sau apartamente întregi în orice localitate își doresc. Site-ul s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp și dă bataie de cap cazărilor tradiționale.

 

Călătoria la sol

PC: Blog Infidel

Rome2Rio – acest site este unul dintre cele mai subapreciate resurse de călătorie. Rome 2 Rio oferă informații complete despre cum să ajungeți din punctul A în punctul B pe cale terestră, aeriană sau maritimă. De asemenea estimează costurile de benzină, cele mai rapide și cele mai ieftine trasee. Practic, e un Paradis pentru planificări.

 

woman-packing-suitcase
PC: Blog Infidel

Bagajul

Deși îmi place să călătoresc, nu-mi place să-mi fac bagajul, în special din cauza că, întotdeauna mi se pare că trebuie să iau cu mine jumătate de casă. De-a lungul timpului, însă, mi-am dezvoltat anumite abilități care mă ajută să economisesc spațiu în valiză, chiar dacă iau multe lucruri cu mine:

1. Pentru a maximiza spațiul în valiză, nu împăturesc hainele, ci le rulez. Veți fi surprinși cât de mult spațiu poți economisi și, în plus, hainele au foarte puține cute.

 

DSC01464
PC: Blog Infidel

2. Păstrez încălțămintea în capa de duș. Nu e fancy, în schimb e foarte practic.

 

Rolling-Clothes
PC: Blog Infidel

3. În interiorul încălțămintei bag ciorapi, încărcătoare și recipiente.

 

7h1a7149
PC: Blog Infidel

4. În cazul în care aparatul de ras nu are capac de protecție, poate fi utilizată o agrafă pentru a acoperi lamele și a vă proteja de mici accidente.

 

razor
PC: Blog Infidel
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente