Patru tineri, hoți de anvelope, reținuți pe o stradă din Chișinău

lichidare-4-anvelope-vara-noi-bct-175-70-r13-150-ron-bucata-i2
Foto: anvelope-secondhand.ro

La 19 noiembrie, curent, în jurul orei 03:30, în timpul controalelor de prevenire și contracarare a infracțiunilor, pe strada Studenților din Chișinău, inspectorii de patrulare au stopat pentru verificări un automobil de model “Volkswagen Golf ”.

În mașina respectivă se aflau patru tineri cu vârstele cuprinse între 22 și 26 de ani, care tocmai au sustras două anvelope în valoare de 4.000 de lei, de la un automobil parcat în curtea unei case de pe strada Florilor din capitală. Făptașii s-au dovedit a fi din satul Zăicana, raionul Criuleni, grupul respectiv fiind implicat și în alte infracțiuni de acest gen, pe teritoriul capitalei.

Pentru fapta comisă, indivizii riscă o amendă de până la 20.000 de lei sau închisoare de până la 4 ani.

În scopul prevenirii și contracarării furturilor de și din automobile, Inspectoratul Național de Patrulare organizează, periodic, operațiunea de informare a cetățenilor cum să-și protejeze mașinile și bunurile din ele. Șoferii primesc pliante cu recomandări din partea poliției de care ar trebui să țină cont, dacă nu vor să cadă pradă infractorilor.

În acest context, INP îndeamnă cetățenii:

# să-și doteze mașina cu un sistem de alarmă pe bază de senzori, ce se aplică pe geamuri și capote și care este foarte eficient;
# să parcheze automobilul pe timpul nopții numai în locurile iluminate și vizibile;
# să se asigure că automobilul este în siguranță, chiar dacă lipsesc doar câteva minute;
# să nu lase în locuri vizibile obiecte tentante pentru hoți (genți, borsete, telefoane mobile etc);
# să inscripționeze numărul de înmatriculare al automobilului pe obiecte ușor demontabile, pentru a putea identifica și recupera bunul sustras mai ușor;
# să fie precauți în alegerea atelierelor de reparație, în special a celor neautorizate, pentru că ar putea să fie făcute mulaje după chei.

În cazul în care sunteți martorul unei spargeri sau răpiri de automobil sau dacă ați devenit victima unor asemenea infracțiuni, apelați imediat la ajutorul Poliției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente