(foto) Reușitele proiectului „Universitatea de Vară” sunt apreciate cu note superbe

AEGEE7
Foto: Universitatea de Vară, ediția „Check-in in Mmoldova”, proiect marca AEGEE-Chișinău, PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău

Universitatea de Vară este unul din proiectele AEGEE, organizat în perioada verii de către antenele din majoritatea orașelor unde există un oficiu al acestei platforme.

Amintim că AEGEE este o platformă ce oferă tinerilor șansa de a se dezvolta, de a-și crea prieteni în toată lumea și de a-și realiza ideile, iar scopul unei Universități de Vară este să unească împreună mai multi tineri europeni, care, printr-un dialog multicultural, ar putea elimina hotarele naționale, promova toleranța, diversitatea și dezvolta cetățeni deschiși către o Europă comună. Chiar dacă vorbim despre Europa, participanții vin atât din țările Uniunii Europene, cât și din alte țări, cum este Moldova, Ucraina, Rusia, Turcia.

 

PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău

Acest proiect a fost inițiat în anul 1988 și a fost organizat în fiecare an de mai mult de 120 antene AEGEE din cele 200 prezente.

În Republica Moldova, Universitatea de Vară este organizată din anul 1999, iar anul acesta AEGEE-Chișinău a organizat ediția aniversară, a 15-a la număr. Reprezentanții acestei organizații afirmă că sunt foarte mândri de reușita lor. „Suntem nespus de bucuroși pentru locul ocupat în evaluarea celor 80 de Universități de Vară organizate în perioada caldă a anului 2014”.

 

PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău

Ediția anului 2014 s-a numit „Check-in în Moldova”, organizația reușind să ocupe locul 13 în rândul celor 80 de Universități de Vară. „Am reușit să ocupăm cel mai înalt loc vreodată ocupat de AEGEE-Chișinău și ne-am motivat pentru anul viitor: să organizăm mai bine, să fim mai atenți cu participanții noștri și să intrăm în top 10”, au afirmat reprezentanții AEGEE.

 

PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău

Obținând o notă de 9,31, AEGEE-Chișinău a reușit să întreacă unele dintre cele mai puternice antene AEGEE din Europa.

Am organizat acest proiect doar în Republica Moldova și i-am dus prin locurile atât de dragi nouă și orașele, în care participanții au fost curioși să ajungă. Am reușit să le arătăm cât de frumoasă este Moldova și să ne demonstrăm chiar nouă că, dispunând de puține resurse, oricum putem interesa oamenii din afara Moldovei să o viziteze. Aici ei vor găsi locuri istorice, autentice, multe distracții și oameni deschiși, ospitalieri și prietenoși”, a explicat Maria Chiper, reprezentant AEGEE-Chișinău.

Organizația aduce mulțumiri celor care le-au acordat sprijin și suport, precum și participanților care au evaluat frumusețea țării într-un mod extraordinar.

 

PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
PC: Facebook/ AEGEE-Chişinău
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente