Doi tineri din mun. Bălți reținuți pentru tentativă de omor și răpire de automobil

incatusat%20(3)
Foto: Foto simbol. PC: ebihoreanul.ro

Doi tineri de 22 și respectiv 23 de ani, domiciliați în orașul Râșcani și municipiul Bălți, au fost reținuți de angajații Inspectoratului de poliție Bălți pentru tentativă de omor și răpire a mijlocului de transport. Ambii suspecți au fost judecați anterior pentru comiterea mai multor infracțiuni.

În noaptea spre 17 noiembrie curent, polițiștii, în timp ce își exercitau atribuțiile, au observat un automobil de model „VAZ” ce se deplasa neregulamentar pe una din străzile orașului Bălți, ceea ce a trezit suspiciuni. Conducătorul auto, fiind somat să oprească autovehiculul, nu s-a conformat.

Atunci, angajații poliției au blocat deplasarea automobilului, iar unul dintre tineri, văzând aceasta, a încercat să fugă de la fața locului. La reținere, tânărul a opus rezistență, intenționat aplicând polițiștilor mai multe lovituri cu cuțitul în regiunea pieptului și peste mâini, unuia din ei cauzându-i și leziuni corporale sub formă de fractură a mâinii. Cu toate acestea, punându-și viața în pericol, polițiștii au reținut ambii suspecți.

La moment, unul din polițiști este internat la Spitalul Municipal din Bălți, iar celălalt, după acordarea ajutorului medical, a fost externat pentru tratament ambulatoriu.

Ca urmare a investigației efectuate, s-a stabilit că automobilul în care se aflau suspecții a fost răpit de la un locuitor al municipiului Bălți.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 27, 145 al. 2 , art. 192 al. 2, din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de tentativă de omor și răpirea mijlocului de transport, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente