Jurnaliștii pot concura pentru Premiul European al Presei

Louis-Leeson-European-Press-Prize-2013-For-Web-7
Foto: Ediția din 2013 a concursului PC: mediaobservatory.com

Jurnaliștii din cele 47 țări ale Consiliului Europei, pot aplica la un concurs pentru obținerea Premiului European al Presei, 2014.

Scopul oferirii premiului este de a încuraja jurnaliștii să-și ridice standardele de calitate, în țara în care activează.

Cerințe

Aplicanții trebuie să înscrie în concurs un articol sau o serie de articole, publicate în presa online sau scrisă, în perioada 1 noiembrie 2013 – 31 decembrie 2014. Alături de articol, participanții vor prezenta și un rezumat al acestuia, în care vor explica tema abordată dar și impactul pe care articolul l-a avut, asupra publicului cititor.

Eligibilitate

Participanții trebuie să fie jurnaliști din țările membre ale Consiliului Europei (Republica Moldova este membră a organizației din anul 1995).

Categorii

Premiile vor fi acordate în funcție de cele patru categorii propuse: reportaj de investigație, scriere distinsă, comentariu și inovație. Al cincilea premiu va fi acordat în conformitate cu alegerea juriului. Fiecare premiu valorează 10 000 EUR.

Cum să aplici?

Poți trimite lucrarea ta, până pe 31 decembrie 2014. Aceasta trebuie să fie tradusă în engleză. Completează aici formularul de aplicare.

Câștigătorii vor fi anunțați în aprilie, 2015. Detalii aflați din apelul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente