7 lecții pe care să le înveți de la oamenii de succces

Successful-confident-businessmen-standing-in-line-G
Foto: PC: lionspire.com

Cu toții admirăm oamenii care au obținut succesul în viață, fiindcă la rândul nostru tindem să devenim și noi ca ei. Oamenii de succes sunt experți în învingerea obstacolelor când vine vorba de a obține ceea ce își doresc, însă pentru aceasta ei se ghidează pe anumite reguli și obiceiuri ale gândirii.

Încearcă și tu să te ghidezi după aceste sfaturi și să le implementezi în gândirea ta zilnică.

#1. Mereu acționează ca și cum ai deține totul sub control

După cum spune și citatul „Roagă-te ca și cum Dumnezeu va avea grijă de toate, dar acționează ca și cum totul depinde doar de tine”.

Aceeași premisă se aplică și asupra norocului. Mulți oameni gândesc că succesul depinde mult de noroc, însă majoritatea oamenilor de succes nu așteaptă să le bată norocul la ușă. Dacă au succes, însemnă că ei înșiși l-au cauzat și invers.

Nu poți controla norocul, însă la sigur te poți controla pe tine!

 

PC: www.bhmpics.com
PC: bhmpics.com

#2. Degajează-te de lucrurile asupra cărora nu ai niciun control

Puterea mentală este la fel ca cea fizică – nimeni nu are rezerve nelimitate. Așadar, de ce ți-ai pierde energia pe lucruri ce nu le poți controla?

Fă ceea ce îți place. Fă ceea ce poți. Fii propria ta schimbare, însă nu încerca să-i schimbi pe alții. Schimbarea unui om depinde numai el însuși.

#3. Privește trecutul ca un antrenament valoros și nimic mai mult

Trecutul este valoros. Învață din greșelile tale. Învață din greșelile altora, iar apoi debarasează-te de el. Când ți se întâmplă ceva rău, privește situația ca o oportunitate de a învăța ceva ce nu știai. Când cineva greșește – nu doar învață, ci privește-o ca pe o oportunitate de a fi răbdător, iertător și înțelegător.

Trecutul este doar un antrenament, el nu te definește! Gândește-te la ce a mers greșit, însă doar pentru ca data viitoare să știi cum să procedezi corect.

 

PC: www.huffingtonpost.com
PC: huffingtonpost.com

#4. Bucură-te sincer pentru succesele altora

Resentimentul absoarbe o cantitate imensă de energie mentală, pe care cu siguranță ai putea s-o folosești pentru altceva. Când un prieten realizează ceva minunat, acest lucru nu te exclude pe tine din a realiza lucruri grandioase. Din contra, apropie-te întotdeauna de oamenii de succes, fiindcă asta te va motiva și de ce nu, te poți chiar molipsi de succesul lor.

Bucură-te și roagă-te pentru alții, căci astfel vei atrage și mai multe binecuvântări în viața ta!

#5. Niciodată nu-ți permite să te văicărești

Cuvintele pe care le folosești au putere, în special asupra ta! Plângându-te pe probleme te va face să te simți întotdeauna mai rău, nu mai bine. Oamenii de succes nu vorbesc despre întâmplările negative. Ei caută soluții și se gândesc la rezultate pozitive.

 

PC: wallaadoo.com
PC: wallaadoo.com

#6. Nu te strădui să îi impresionezi pe alții. Impresionează-te doar pe tine

Nimeni nu te apreciază pentru mașina, hainele, posesiunile sau titlul tău. Toate acestea sunt lucruri. Oamenii pot să iubească și să dorească ceea ce ai, însă asta nu înseamnă că ei iubesc persoana ta. Doar relațiile adevărate te pot face fericit, iar acestea pot fi formate numai atunci când încetezi să încerci să impresionezi și începi a fi tu însuți.

#7. Mulțumește pentru binecuvântările din viața ta

Acordă-ți câteva minute în fiecare seară pentru a te relaxa și a-ți enumera toate binecuvântările din ziua respectivă. Uită de ceea ce nu ai și mulțumește pentru lucrurile de care te bucuri la moment. Simte recunoștința din tot sufletul tău și atrage din ce în ce mai multă fericire în viața ta!

 

PC: godsincontrol.wordpress.com
PC: godsincontrol.wordpress.com

Sursa: inc.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente