CNTM te invită să te înscrii la un curs de e-learning

Greeny_with laptop_horizontal-01
Foto: PC: CNTM

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță înscrierea participanților la cursul de e-learning din cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”.

Cursul se va desfășura începând cu 14 noiembrie 2014 și este destinat tinerilor, educatorilor, pedagogilor, părinților, formatorilor, precum și tuturor celor interesați de domeniu și care doresc să contribuie personal la sporirea gradului de toleranță și la promovarea conceptului de dialog intercultural în țară.

Scopuri:

# promovarea comunicării interculturale ca mijloc eficient de stabilire a relațiilor pașnice, bazate pe respect mutual, între copii și tineri reprezentanți ai diferitelor etnii
# promovarea interacțiunii și a dialogului interetnic, intercultural ca valori esențiale în punerea în practică a diversității, a comportamentului tolerant și nediscriminatoriu în Republica Moldova
# formarea deprinderilor de a activa în rețea, de a acumula și analiza informații din surse diversificate, creșterea gradului de conștientizare printr-un curs de învățământ la distanță pe platforma de cooperare internațională civicportal.org
# Diseminarea bunelor practici ale proiectului „Dialog Intercultural în Moldova”.

Programul cursului va acoperi aspecte din diferite tematici

# Introducere în Dialog Intercultural
# Identitate
# Cultura
# Stereotipuri și prejudecăți
# Discriminarea și oprimarea
# Comunicarea nonviolentă
# Dialog intercultural
# Recomandări pentru formatori în domeniul Dialogului Intercultural

Instruirea este gratuită și nu necesită prezență online la ore prestabilite. Participarea presupune conectarea la platformă de câteva ori pe săptămână, la ore comode participanților, pentru parcurgerea materialelor didactice oferite și recomandate, participarea la sondaje, teste individuale, implicarea în discuții pe forum și elaborarea unei lucrări individuale. La final, participanții care vor absolvi cu succes cursul vor primi certificate electronice.

Pentru a vă înregistra, expediați un e-mail cu titlul „Dialog Intercultural în Moldova” pe adresa electronică [email protected]. Detalii despre proiect, găsiți pe pagina oficială CNTM.

Cursul este organizat în parteneriat cu Fundația Educație pentru Democrație din Polonia (în cadrul programului RITA), Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova și Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, în cadrul proiectului „Dialog Intercultural în Moldova”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul financiar al Fundației pentru Copii Pestalozzi. Cursul de e-learning este implementat cu suportul financiar al programului „Region in Transition” – RITA Program of the Polish-American Freedom Foundation, implementat de Fundația Educație pentru Democrație din Polonia.

Răspunderea este exclusiv a autorilor și nu reprezintă, sub nici o formă, pozițiile donatorilor.

Pentru informații suplimentare contactați:

Mihaela Iurașcu, [email protected]
Victor Koroli, [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente