(foto) Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vizită la Glodeni

10003442_741487309259702_1467947481504378853_n
Foto: Participanți ai proiectului „Redescoperă Moldova” în orașul Glodeni

Potențialul turistic din Moldova are perspective grandioase, din momentul în care 20 bloggeri, jurnaliști și fotografi și-au propus să redescopere locurile de vis din peisajul rural, locuri ce te întâmpină cu o priveliște excitantă, pentru ca mai apoi să le mediatizeze la scară largă, întru incitarea potențialilor turiști.

Organizați de proiectul „Redescoperă Moldova„ în frunte cu Geo Lupașcu și susținuți de proiectul USAID CEED II Moldova și Moldovaholiday.travel, precum și alți parteneri ce au facilitat expediția, peroanele invitate au plecat în orășelul Glodeni. Aici au fot întâmpinați de ghidul Sergiu Bucătaru, coordonatorul științific la Pădurea Domnească din satul Cubani, care a informat în cele mai mici detalii despre locurile ce urmau să fie vizitate.

Iată opinia unui jurnalist #diez implicat în această mică călătorie, în ceea ce privește elementele organizatorice ce vizează redescoperirea nord-vestului Republicii Moldova.

„Așadar, odată ajunși în Glodeni, am realizat că turiștii au posibilitatea să se cazeze la pensiunea „La Fontal”, recent construită, care, de altfel, oferă condiții rezonabile de odihnă și un spațiu larg pentru a petrece alături de toți prietenii.

Aranjată în stil rustic, căsuțele sunt încălzite de câte o sobă cu lemne, pentru ca străinii să-și amintească de vremurile de odinioară, iar terasele de afară, confecționate din lemn, contribuie la amplificarea ambianței tradiționale.

 

Pensiunea „La Fontal”
Pensiunea „La Fontal”
IMG_9994
Căsuțele pensiunii „La Fontal”
Sculpturi amplasate pe teritoriul pensiunii
Sculpturi amplasate pe teritoriul pensiunii

Teritoriul dispune și de un loc aparte pentru rug, unde tu cu amicii tăi poți petrece seri de neuitat la lumina focului cu un pahar de vin „Mimi” sau de țuică „Nimorinka”, pentru cei mai tari de fire. Iar dacă vrei să încerci un vin cu mireasmă de trandafir, alegerea oportună e „Pomușoară Dulcișoară”.

 

Țuică „Nimorinka”
Țuică „Nimorinka”
Vinul „Mimi”
Vinul „Mimi”
Vinul„ Pomușoară Dulcișoară”
Vinul „Pomușoară Dulcișoară”

Locurile din împrejurimile Glodeniului, în caz de vreme urâtă, pot fi tropăite în cizmulițele „Oldcom”, perfecte pentru nămol, apă sau frig. Acestea au o varietate largă de culori pentru a satisface nazurile oricărui răsfățat și mențin căldura picioarelor.

 

Cizmulițe „Oldcom”
Cizmulițe „Oldcom”

În caz că doriți să premeditați excursia, puteți apela la compania „Tatrabis”, care activează deja de 10 ani pe piața turismului intern și receptor. Agenții de vânzări ai companiei Tatrabis vă pot oferi nenumărate excursii și pachete turistice prin Republica Moldova. Pe lângă transport, Tatrabis oferă și excursii autentice, cazare confortabilă, bilete de avion și organizare de evenimente corporative.

Site-ul glodeni.com, de asemenea, plasează oferte turistice și materiale despre locurile pe care le puteți vedea.”

Odată ce sunt puse la punct aceste detalii, turiștii pot accede la inspectarea frumuseții autohtone, prin vizitarea următoarelor obiective turistice:

# Cheile Butești

# Stânca Mare

# Rezervația „Pădurea Domnească”

# Zimbrăria

# Țara Bâtlanilor

# Suta de Movile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente