O fetiță din Mali ar fi infectat peste 100 de oameni cu virusul Ebola

art1
Foto: PC: XINHUA FLUX

O fetiță de doi ani infectată cu virusul Ebola în Mali ar fi putut veni în contact cu 141 de persoane, dintre care 57 sunt căutate, potrivit unor experți medicali care sunt preocupați că boala ar putea să se extindă în Mali și dincolo de această țară.

Două persoane cunoscute ce au venit în contact cu fetița au fost suspectate că au luat boala, potrivit unei prezentări făcute de către Organizația Mondială a Sănătății /OMS/ și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, relatează Agerpres.

Una dintre cele două persoane nu a fost testată și în cazul celeilalte persoane nu este încă nici un rezultat. Testele pentru alte trei cazuri suspecte au avut rezultate negative.

Cazul fetiței infectate face ca Mali să devină a șasea țară din Africa de Vest afectată de cea mai gravă epidemie de Ebola, care a ucis până în prezent cel puțin 4.920 de persoane, potrivit OMS.

În Guineea, unde a izbucnit epidemia, un studiu ONU a arătat că boala a cauzat o scădere a dezvoltării economice de la 4,5 % la 2,4 %, ceea ce a determinat guvernul din această țară să revizuiască bugetul pentru următoarele luni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente