(foto) Creepy Animation Night a adus Halloweenul mai aproape

an4
Foto: Creepy Animation Night 2014, PC: Anim'est Chisinau

Creepy Animation Night a fost unul dintre cele mai așteptate evenimente ale serii de Halloween. Zeci de persoane au venit să privească proiecțiile de la 11 seara, și puțin care au avut răbdare enormă și au supraviețuit până la orele 4 dimineața.

Da, oamenii erau oarecum obosiți: după multitudinea de evenimente dedicate serii de Halloween, zeci de persoane au reușit să-și croiască timp pentru noaptea magică a animațiilor ciudate. Zicem ciudate, deoarece selecția de filme animate din cadrul Creepy Animation Night, au fost pe alocuri extrem de stranii, dezgustătoare, dar și vesele. Toți oaspeții serii au savurat din atmosfera serii animațiilor ciudate.

Câteva din animațiile prezentate au fost  Birds dream / Visul păsărilor, Babyfaced / Cu față de copil, Dance macabre / Dans macabru, Dans la joie et la bonne humeur / În bucurie și bună dispoziție, precum și The Obvious Child / Copilul vădit

 

doinaTrei din oaspeții serii de animații, care au supraviețuit cele 5 ore ale Creepy Animation Night, au împărtășit impresiile sale despre eveniment. Doina Panța, studentă UTM, a spus că i-a plăcut enorm această seară. „Animațiile reprezentau partea aceasta ciudată a imaginației umane, și anume toate lucrurile, la care ne interzicem să gândim mai mult. Ele au fost reprezentate în adevăratul chip al imaginației noastre, ci nu cum se face în filme. Nu pot spune că mi-a plăcut o proiecție în mod special, ci pot să afirm că ador atmosferile create de fiece filmuleț animat în parte.”

 

floareaSașa Florea din echipa Granat a afirmat că s-a regăsit total în „nebunia actoricească a personajelor create manual.” „E ceva neobișnuit pentru Republica Moldova ca oamenii să se adune într-o noapte ca să privească o groază de ciudățenii. Acestea, de fapt, aduc un plus spiritului creativ și inspirațional, care poate fi implicat în proiectele de rutină.

 

dianaO altă studentă UTM, și anume Diana Erhan, a fost un pic mai critică față de această seară: „Mi-a plăcut, însă aș dori ca pe viitor să fie proiectată o selecție mai bună a ceea ce va urma să arate, întrucât unele filmulețe animate nu le-am înțeles complet. Au fost observate motive și simboluri predominante și comune în proiecții precum păsări, capuri tăiate, chiar și elemente erotice.”

 

Anim’est mai durează încă două zile. Nu rata ocazia să vii la cel mai mare festival de animație din Republica Moldova. Intră peanimest.md, vezi programul complet al proiecțiilor și asigură-ți un loc la film cumpărând din timp bilete online prin iTicket.

IMG_0779

IMG_0813 IMG_0787 IMG_0777

PC: Anim'est Chisinau
PC: Anim’est Chisinau
PC: Anim'est Chisinau
PC: Anim’est Chisinau
PC: Anim'est Chisinau
PC: Anim’est Chisinau
PC: Anim'est Chisinau
PC: Anim’est Chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente