Ce ascultăm azi, vineri seara? #Grimes – ritmuri psihedelice în noaptea de Halloween

grimes1
Foto: Grimes PC: rockonphilly.com

Relaxare. Întins pe divan. La un pahar de vin roșu sau o ceașcă de ceai fierbinte, savurată cu persoana dragă, #diez ți-a pregătit o mică escapadă muzicală. Într-un cuvânt – vineri seara.

În seara de azi ne vom delecta cu Grimes (alias Claire Elise Boucher)  – artista cu o voce absolut atipică, care și-a creat un stil original, combinând electronica cu pop-noise-rockul și, mai nou, cu muzica medievală.

 

PC: Erika Reinsel Photography
PC: Erika Reinsel Photography

Născută în 1988, la Vancouver (Canada), aceasta a urmat „McGill University” din Montreal, unde a început să îndrăgească underground-ul. Inspirată de stilul unor vedete precum: Marilyn Manson, Cocteau Twins și Outkast, Grimes ajunge să se lanseze în 2010, cu albumul „Geidi Primes”.

 

PC: spin.com
PC: spin.com

Au urmat apoi „Halfaxa” (2011) și „Visions” (2012), care a fost desemnat de The New York Times drept unul dintre cele mai impresionante albume ale anului. Totodată, în 2013, Grimes a câștigat titlul de „Artist of the Year”, în cadrul Webby Awards, iar muzica sa a ajuns să fie apreciată de vedete precum: Bjork, Siouxie și Enya.

 

PC: Erika Reinsel Photography
PC: Erika Reinsel Photography

O chestie interesantă pe care a dezvăluit-o artista în mai multe interviuri, este faptul că a suferit de un tic nervos în copilărie, manifestându-se prin bătăile picioarelor în podea – acțiune pe care și-a transformat-o ulterior în mod de a crea și de a interpreta ritmuri inedite.

Fii cu urechea pe #diez.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente