A fost extins Programul de susţinere pentru absolvenţii moldoveni care vor să revină în Moldova

2-col_studenti-absolventi-5-14-2008-1-22-46-PM1
Foto: PC: ideilibere.ro

Absolvenții moldoveni, care au făcut studii în străinătate și doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituțiile private sau publice vor putea beneficia de suport în continuare.

Datorită numărului mare de solicitări, Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Republica Moldova (OIM), în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță extinderea programului de granturi dedicat absolvenților moldoveni din străinătate, în cadrul căruia va fi oferit suport financiar unui număr suplimentar de 24 de beneficiari.

Concursul este deschis pentru tinerii moldoveni, cu vărsta între 18-35 ani, cu studii superioare în străinătate, în domeniu exact sau umanitar, care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituțiile publice sau private. Tinerii care se află la moment peste hotare vor avea prioritate in procesul de selectare, dar vor putea aplica și cei care au revenit recent în țară, dar nu mai devreme de 1 martie 2014. Tinerii care nu vor beneficia de suport financiar, vor primi asistenta logistică prin accesul la ofertele de angajare.

Ca și în runda precedentă, programul va funcționa în baza principiului „primul venit, primul servit”. Suportul financiar va fi acordat aplicanților pe măsura identificării locurilor de muncă/stagiere și a plasării acestora în câmpul muncii, atât în sectorul public cit și în privat. OIM va oferi asistență logistică și va acorda beneficiarilor suport financiar sub forma unor alocații lunare de 3000 Lei Moldovenești pentru o perioadă de până la 6 luni.

Detalii despre condițiile de eligibilitate și procesul de aplicare sunt disponibile pe www.iom.md

Termenul limită pentru aplicare este 14 noiembrie 2014, orele 17.00 (ora locală din Moldova).

Acest concurs este desfășurat în cadrul proiectului: „Încurajarea parteneriatului public-privat pentru o dezvoltare economică durabilă în Moldova”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Republica Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova. Obiectivul proiectului este de a aborda fenomenul exodului de creiere prin promovarea transferului de idei noi și de abilități în procesul migrației tinerilor și mobilității educaționale.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Oxana Maciuca, Asistent migrație și dezvoltare, OIM Tel: (+373 22) 232940 (ext.113), E-mail: [email protected] , www.iom.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente